Milionita doza u Beogradu; Stiglo pola miliona kineskih vakcina; Od sutra bez zakazivanja VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 08:08

Milionita doza u Beogradu; Stiglo pola miliona kineskih vakcina; Od sutra bez zakazivanja VIDEO/FOTO

Od početka pandemije u Srbiji su do sada testirane 3.775.363 osobe, a registrovano je 679.667 slučajeva, dok je borbu sa virusom izgubilo 6.227 osoba.

Do sada je dato oko 3,2 miliona doza vakcina, a obe doze primilo je više od 1.292.800 građana

I narednih nekoliko dana na svim punktovima u zemlji biće moguće vakcinisati se bez zakazivanja cepivima “sputnjik V” i “Fajzerovom” vakcinom.

Podsetimo, član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da restriktivne mere protiv koronavirusa daju rezultate u Srbiji, ali da je jedini izlaz - masovna vakcinacija.

"Beograd je dostigao 42 odsto ljudi koji su primili bar jednu dozu, a oko 30 odsto su primili već dve doze. Ta situacija ne može da se poredi gde je obuhvat jedva dvocifren. Vidi se pad u Nišu i Novom Sadu. U takvim okolnostima, ono što se može očekivati jeste da tamo gde je veći obuhvat da dođe do bržeg pada virusa, a to ne može da se zanemari", kazao je Kon za beogradske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNIMAK MAKEDONACA KOJI SLAVE VAKCINE ODUŠEVIO REGION: "Srpska cepiva" donela spas, medicinari pevaju od sreće (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Snimak na kom se makedonski medicinari vesele vakcinama oduševio region..Severna Makedonija je "muku mučila" sa korona virusom od početka pandemije i željno se iščekivao prvi kontigent vakcina...Prve vakcine naše komšije dobile su od Srbije kada je predsednik Vučić makedonskom premijeru Zaevu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.