Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2020, 16:06

U ustanovama socijalne zaštite u Srbiji koronom inficirana 123 korisnika i 35 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, infekcija korona virusom potvrđena je kod 123 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Beogradu, Knjaževcu i u centru "Jelenac" u Aleksincu, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Miljakovački vinogradi", "Nada" i "Holiday House Lux" u Beogradu, kao i u domu "Gardoš" u Zemunu.

U saopštenju se navodi da obolelih ima i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Maš Green House" u Petrovaradinu kao i u domovima "Radost" i "S. Nikola" u Negotinu.

Do danas je izlečeno 518 korisnika i 192 zaposlena u tim ustanovama.

"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", piše u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja tog ministarstva o zabrani rada, domovi "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost" više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovid-19 potvrđen kod 123 korisnika i 35 zaposlena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 123 korisnika i 35 zaposlena...Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đorđević traži reakciju povodom incidenta u kampu u Bogovađi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posle objavljivanja na internetu video snimka u kome se vidi kako obezbeđenje tuče migrante u Bogovađi, zatražilo je od Komesarijata za izbeglice da ispita slučaj i dostavi podatke o ovom incidentu, saopštilo je danas to ministarstvo...Ministar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.