Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 15:47

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 7 novoobolelih od korona virusa

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata registrovana su dva smrtna slučaja od kovida-19, sedam novoobolelih, dok je 19 osoba izlečeno, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici Aleksandar Antonijević.

Na severu Kosova i Metohije, zabeleženo je pet novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar zabeležena su dva slučaja, preneo je Radio Kontakt Plus.

U poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 24 sata izlečeno je 19 pacijenata – po pet iz Severne Mitrovice i Leposavića, iz Zvečana tri, iz Zubinog Potoka dva, iz Gračanice tri i jedna iz Štrpca.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji do sada je ukupno preminulo 30 obolelih. Od početka pandemije ukupno je testirano 3.525 osoba, a kod 825 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Na centralnom Kosovu i Metohiji registrovano je ukupno 189 obolelih, a aktivnan je 521 slučaj.

Antonijević je naveo da se 433 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji, a 96 je hospitalizovano, dok se za 19 pacijenata čeka trijaža i izveštaj da li će biti smešteni u samoizolaciju ili će biti hospitalizovani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.