U Zapadnobačkom okrugu znatno manje obolelih od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 14:05

U Zapadnobačkom okrugu znatno manje obolelih od korone

Broj testiranih osoba na Korona virus u kovid ambulanti u Somboru značajno se smanjio, a smanjen je i broj zaraženih ovim virusom. Vakcinacija teče uredno, dnevno se vakciniše više od 500 građana, najveća potražnja je za Fajzer vakcinom.

U Somboru su trenutno 525 osobe obolele od virusa Kovid 19, u Apatinu 146, u Kuli 126 i u Odžacima 119.

U Zapadnobačkom okrugu trenutno je 916 osoba obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od korona virusa, a građani pokazuju savesnost pri vakcinaciji i nadaju se da će sledeća godina konačno biti godina bez pandemije.

Broj obolelih u Somboru je drastično smanjen, roditelji koji želi da imunizuju svoju decu od 12-17 godina uput od izabranog lekara više nije obavezan.

"Prošle nedelje je stiglo stručno metodološko uputstvo Instituta za javno zdravlje Batut da od sada možemo vršiti vakcinaciju svih osoba bez obzira na državljanstvo, a koja se pojave na našem vakcinalnom punktu", rekao je Dr. Zdravko Hlodik, koordinator vakcinalnog punkta u Somboru.

Od sledeće nedelje počinje i vakcinacija po selima.

"Već u ponedeljak idemo u Kolut i Bački Breg, dve ekipe ostaju ovde, a dve idu na teren i tako ćemo raditi dok se ne obavi vakcinacija u svim selima", rekao je Hlodik.

U Opštoj bolnici "Dr. Radivoj Simonović" u Somboru na kovid odeljenju trenutno je 30 pacijenata, od toga su dva priključena na mehaničku ventilaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.