U Srbiji još 299 pozitivnih na koronavirus, sedmoro umrlih

Izvor: VOA, 06.Avg.2020, 15:26

U Srbiji još 299 pozitivnih na koronavirus, sedmoro umrlih

U Srbiji je registrovano još 299 pozitivnih na koronavirus, na 10.033 testiranih. U protekla 24 sata umrlo je još sedam osoba, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva 621, pokazuju zvanični podaci na sajtu covid19.rs Na respiratoru je 120 pacijenata, što je smanjen broj u odnosu na prethodne dane, a u bolnici su 3.224 osobe. Konferencija za novinare Kriznog štaba je u četvrtak otkazana bez obrazloženja. "Situacija stabilnija, ali ne i povoljna" Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon gostovao je ranije tokom dana na TV Pink i ocenio da se situacija polako stabilizuje, ali da je daleko od povoljne. "Mi jesmo bolje, ali je to daleko da je situacija povoljna i sasvim stabilna. U pojedinim delovima Srbije situacija je i dalje nepovoljna, u Beogradu prelazi iz nepovoljne u nesigurnu". Ipak, kako je rekao, u Beogradu se po broju pozitivnih i onih kojima je potrebna hospitalizacija vidi da je cirkulacija virusa smanjena. Kon kaže da je namera da deo bolnica ostane u kovid sistemu, ali da se pojedine zdravstvene ustanove polako vraćaju u non-kovid sistem jer ima pacijenata koji zbog toga već duže vreme trpe. Arena ostaje kovid bolnica Direktor privremene bolnice u Štark areni u Beogradu Predrag Bogdanović izjavio je za RTS da je tamo trenutno smešteno 32 pacijenata. On je kazao da su pacijenti starosti od 30 do 55 godina i da imaju lakšu ili srednje tešku kliničku sliku.  Arena ima 360 mesta i, kako je rekao doktor Bogdanović, ostaće u kovid sistemu. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Srbiji preminulo još sedam osoba od koronavirusa, novoinficiranih 299

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2020

U prethodna 24 časa u Srbiji je još sedam osoba preminulo od posledica infekcije koronavirusom pa je ukupan broj smrtnih slučajeva izazvanih tom infekcijom od početka epidemije, povećan na 621...Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva zdravlja, u prethodna 24 časa testirani su uzorci 10.033 osobe...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.