Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 07:01

U Sloveniji "drajv-in" testiranje na virus korona

U više slovenačkih gradova moguće je obaviti testiranje na virus korona po sistemu drajv-in, a ko to želi mora da plati oko 100 evra, prenose slovenački mediji.

Testiranje se može, uz prethodnu najavu, obaviti u ljubljanskom domu zdravlja i Univerzitetskom kliničkom centru.

Testiranje uz plaćanje moguće je i u zdravstvenim ustanovama u Mariboru, Celju, Slovenj Gradecu i mestu Ravne na Koroškem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objavila je Slovenačka televizija.

Cena testiranja po osobi kreće se od 93 do 100 evra, a sprovodi se PCR metodom pa testirani dobijaju i međunarodno priznatu potvrdu koju, ako je test negativan, mogu koristiti prilikom prelaska granica.

U Ljubljani je cena uzimanja brisa i testiranja 100 evra, a sprovodi se po sistemu "drajv-in", što znači da testirani ne izlazi iz vozila kojim je došao. Pri testiranju osoba mora da priloži fotokopiju potvrde o uplati, a rezultat testiranja i potvrda dobijaju se u roku od 24 sata.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Sloveniji moguće PCR testiranje, cijena oko 100 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2020

LJUBLJANA - U više slovenačkih gradova moguće je obaviti testiranje na novi virus korona PCR metodom uz naplatu, a cijene se kreću oko stotinu evra, javljaju slovenački mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.