U SUBOTICI JOŠ 30 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: Infekcija ušla u redove vojske i policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 17:29

U SUBOTICI JOŠ 30 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: Infekcija ušla u redove vojske i policije

- Povećanje broja slučajeva nije neočekivano u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju - kazao je Laban.

Zaključno sa današnjim danom, na teritoriji Grada Subotica potvrđen je virus korona kod 30 osoba, izjavio je danas gradonačelnik Bogdan Laban ističući da među njima nema zdravstvenih radnika.

Laban je kazao da među zaraženima ima pripadnika Vojske Srbije i policije, koji su bili na prvoj liniji zadataka, odnosno angažovani na prijemu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi koji su dolazili iz inostranstva.

Kako je naveo, oni imaju blage simtome i stabilnog su zdravstvenog stanja.

Od juče u subotičkim ambulantama za COVID-19 uzimaju se uzorci za testiranje, kazao je Laban i naveo da više nema kućnog lečenja, već će se pacijenti iz Subotice ubuduće slati u Novi Sad, na Klinički centar Vojvodine i sajam.

Govoreći o aktivnostima koje se sprovode svakodnevno da bi se zaustavila epidemija virusa korona, Laban je kazao da se vrši redovna dezinfekcija ulica i apelovao je na građane da ostanu kod kuće.

Takođe, u Subotici su otvoreni i namenski računi za borbu protiv epidemije virusa korona, na koje mogu uplatiti novac i pravna i fizička lica.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.