U svetu od korone preminulo više od 800.000 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2020, 02:09

U svetu od korone preminulo više od 800.000 ljudi

U Sjedinjenim Američkim Državama u prvih sedam meseci ove godine umrlo je 215.000 ljudi više nego prethodnih godina u isto vreme, što, kako navodi AP, sugeriše da je broj umrlih od korona virusa u toj zemlji znatno veći nego što zvanični podaci pokazuju.

Polovina umrlih bili su Amerikanci obojene kože koji čine 40 odsto populacije u SAD - Afroamerikanci, Hispanoamerikanci, Indijanci i Amerikanci poreklom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Azije, pokazuje analiza vladinih podataka koju su uradili AP i Maršalov projekat, neprofitna medijska organizacija.

Do jula zvaničan broj preminulih u SAD od Kovida 19 bio je oko 150.000, a do sada je umrlo 174.000 Amerikanaca, podaci su Univerziteta "Džons Hopkins".

U Brazilu opada broj novozaraženih

U Brazilu je primetan trend smanjenja širenja korona virusa, a u petak je registrovano 30.355 novih slučajeva, što je za 15.000 manje nego prethodnog dana.

U poslednja 24 sata umrle su 1.054 osobe, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije zaraženo je više od 3,5 miliona ljudi, a zvaničan broj umrlih je 113.358, prenosi Rojters.

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan rekao je na konferenciji za novinare u Ženevi da se epidemiološka situacija u Brazilu stabilizuje, prenošenje virusa se usporava a jedinice intenzivne nege su pod manjim pritiskom.

On je ocenio da je trend u Brazilu stabilan ili opadajući.

"U mnogim delovima Brazila je jasan silazni trend. Pitanje je samo da li je to zatišje i da li se tako može nastaviti", naveo je Rajan.

Brazil je dnevno beležio i po 50.000 ili 60.000 novih slučajeva prethodnih nedelja.

Prema Rajanovim rečima, velike zemlje kao što su Brazil, Indija i SAD preći će dug put dok ne stave zarazu Kovid 19 pod kontrolu, što će uticati i na suzbijanje pandemije globalno.

"Svaki uspeh Brazila je uspeh za ceo svet", rekao je Rajan.

J.Koreja: Rekordan broj novozaraženih, pooštrene mere

U Južnoj Koreji su u poslednja 24 sata prijavljena još 332 nova slučaja, što je najveći dnevni porast od 8. marta kada je taj broj iznosio 367.

U danu kada je broj novih slučajeva korona virusa u Južnoj Koreji ponovo premašio 300, vlasti su odlučile da od danas prošire stroge mere socijalnog distanciranja na celu zemlju.

Od novih slučajeva, 315 je lokalno preneto, a ukupan broj zaraženih porastao je na 17.002, prenosi Jonhap.

U proteklom danu prvi put je svih 17 najvećih gradova i provincija u zemlji prijavilo slučajeve zaraze.

Ministar zdralja Park Neung-hu rekao je da je zemlja "na kritičnoj raskrsnici epidemije".

Vlada je ranije ove nedelje pooštrila mere socijalnog distanciranja u Seulu i dve provincije, koje podrazumevaju zatvaranje rizičnih objekata kao što su kafići i restorani.

Okupljanja u zatvorenom su ograničena na 50 ljud, a na otvorenom na 100, a zabranjene su i službe u crkvama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.