U Republici Srpskoj 96 novozaraženih, jedan smrtni slučaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 10:07

U Republici Srpskoj 96 novozaraženih, jedan smrtni slučaj

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj je potvrđeno 96 novozaraženih osoba među 528 testiranih uzoraka.

U Banjaluci je registrovano 14, Bijeljini 11, Pale 8, Trebinje 8, po sedam Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, po četiri Višegrad, Sokolac...

Preminula je jedna osoba iz Bijeljine, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Popuštanje mera kad stigne vakcina

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Alen Šeranić izjavio je da bi vakcina i lek protiv virusa korona mogli biti dostupni iduće godine i da će tek onda biti znatnijeg popuštanja mera koje su na snazi.

"Tada ćemo imati jasniju situaciju i ovo će sve biti iza nas. Sad je stvar kako da organizujemo sistem, ali i naše živote", rekao je Šeranić.

On je naveo da trenutna situacija nije povoljna s obzirom na to da je evidentan rast broja novozaraženih lica.

Rekao je da svi o virusu korona u praksi uče u hodu i da je važno da nadležni iz javnih institucija prenose one informacije koje dolaze od Svetske zdravstvene organizacije i Evropskog centra za kontrolu bolest.

"Očekujem da ćemo sledeće godine u ovo doba verovatno imati vakcinu kojom ćemo olakšati situaciju u smislu ugroženih grupa koje ćemo vakcinisati. Takođe, očekujem da ćemo imati lek kojim ćemo moći pomoći onima koji su oboleli”, rekao je Šeranić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.