U Republici Srpskoj 14 novih slučajeva, ukinuta kućna izolacija za građane koji uđu u zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 09:45

U Republici Srpskoj 14 novih slučajeva, ukinuta kućna izolacija za građane koji uđu u zemlju

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 časa potvrđeno još 14 obolelih od korona virusa, od kojih je pet osoba hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji.

Testirano je i 26 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, od kojih je pozitivna na virus bila medicinska sestra iz Prijedora, koja je već u izolaciji, prenosi RTRS.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva virusa Kovid-19, a od posledica virusa preminule su 93 osobe.

Inače, Narodna Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republike Srpske danas će razmatrati Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj jer je epidemiološka situacija pod kontrolom.

Ukinuta kućna izolacija za građane koji uđu u Srpsku

Republički štab za vanredne situacije doneo je odluku o ukidanju kućne izolacije od 14 dana za sve građane koji uđu u Republiku Srpsku prestaje da važi.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće primenjivan od sutra od 6 sati, prenela je RTRS.

Ukinute odluke o samoizolaciji pri ulasku u BiH

Državljani BIH od sutra po ulasku u zemlju ne moraju da idu u dvonedeljnu samoizolaciju, odlučio je Federalni štab civilne zaštite, a prethodno je takva odluka doneta i u Republici Srpskoj.

Kako je potvrđeno sarajevskom portalu Klix, to znači da odluka o ukidanju samoizolacije o ulasku u BiH važi za sve granične prelaze na celoj njenoj teritoriji.

Istu odluku danas je doneo i Štab za vanredne situacije Republike Srpske, a odnosi se na mere kućne izolacije od 14 dana za sve građane koji uđu u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prielaza na teritoriji RS-a.

Odluka o samoizolaciji za državljane BiH donesena je u oba entiteta nedugo nakon što je broj slučajeva zaraze korona virusom počeo da raste u drugoj polovini marta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.