U Nišu tri puta više zaraženih nego pre mesec dana, zasedao Gradski štab za vanredne situacije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2021, 10:57

U Nišu tri puta više zaraženih nego pre mesec dana, zasedao Gradski štab za vanredne situacije

Korona virus potvrđen je još kod 289 pacijenata u Nišu, a broj pregleda u kovid ambulantama nastavlja da raste, pokazuju podaci niškog Doma zdravlja. Da epidemija ne jenjava potvrđuju i podaci od pre samo mesec dana kada je broj novozaraženih bio manji od 100.

Zbog nepovoljne epidemijske situacije danas se sastao i Štab za vanredne situacije Grada Ništa. Sednica je počela u 8 sati, a iako su novinari sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pozvani na konferenciju za medije koja je bila najavljena posle zasedanja, jutros im je bez ikakvog obrazloženja rečeno da izjava neće biti, već svima biti poslato saopštenje. Da li će i kakve mere biti donete na nivou grada, saznaće se kada nadležni budu poslali saopštenje.

Da je situacija nepovoljna u Nišu pokazuje i to što broj pregleda u kovid ambulantama poslednjih dana nije manji od 2.000. Lekari u kovid ambulantama Doma zdravlja su u poslednja 24 sata obavili ukupno 2.423 pregleda.

Od ovog broja njih 608 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.815 obavilo kontrolni pregled. Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 153 radiografije pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 935 laboratorijskih analiza - navodi se u saopštenju.

Na koronu je testiran 961 pacijent, a 289 dobilo je pozitivan rezultat.

Pre samo mesec dana, kada je zbog povećanog broja pregleda otvorena i druga kovid ambulanta, broj novozaraženih bio je tri puta manji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkan: Epidemiološka situacija zabrinjavajuća

Izvor: JUGpress.com, 24.Sep.2021

  NIŠ..Profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja, rekao je da aktuelni podaci iz kovid amulanti ukazuju da je epidemiološka situacija u Nišu zabrinjavajuća i pozvao još jednom nevakcinisane građane da se vakcinišu... U kovid ambulante niškog Doma zdravlja javila su se 2.423 pacijenta,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.