U Nišu oko 1.900 pregleda u kovid odeljenjima, u ambulantama Doma zdravlja registrovano 225 pozitivnih

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 14:41

U Nišu oko 1.900 pregleda u kovid odeljenjima, u ambulantama Doma zdravlja registrovano 225 pozitivnih

Skoro 1.900 ljudi javilo se juče u sve 4 kovid ambulante u Nišu, od čega je, kažu iz niškog Doma zdravlja, u 3 njihova kovid objekta testirano 579 pacijenata, a njih 225 bilo je pozitivno na virus korona. Od ukupnog broja pregleda, 286 su obavili lekari u ambulanti “Angropromet”, navode na sajtu Medicine rada.

Iz Doma zdravlja u Nišu kažu da se u prijemnim odeljenjima u njihovoj centralnoj zgradi i u ambulantama “Duvanište” i “Čair”, koje su namenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odraslom stanovništvu, ukupno javilo 1.582 građana.

Od tog broja, pojašnjavaju, 421 njih došli su prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.161 obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 140 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća - navodi se na sajtu Doma zdravlja.

Na pregled u kovid objektu u “Angroprometu” došlo je 286 ljudi, pri čemu se 74 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid 19, saopštavaju iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika. Dodaju da su se 212 pacijenta javila na kontrolu.

Testirano je 40 pacijenata antigenskim testovima. Hematološke i biohemijske analize su urađene za 113 pacijenata. U Dom zdravlja je upućeno 10 pacijenata za rendgengrafiju pluća i 17 pacijenata za PCR test - navode iz ZZZR.

Inače, juče je sa preko 2.200 poseta lekaru u sve 4 niške kovid ambulante zabeležen najveći broj pregleda u danu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.