U MORAVIČKOM OKRUGU INFEKCIJA KORONOM I MEĐU ĐACIMA: Pozitivno njih TROJE, 68 u samoizolaciji, jedan pacijent preminuo

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 15:32

U MORAVIČKOM OKRUGU INFEKCIJA KORONOM I MEĐU ĐACIMA: Pozitivno njih TROJE, 68 u samoizolaciji, jedan pacijent preminuo

Nakon pristiglih rezulatata za 97 uzoraka potvrđeno je još dvanaest pozitivnih slučajeva na korona virus, osam u Čačku i četiri iz Gornjeg Milanovca.

Kasno sinoć su pristigli i rezultati za nedelju na osnovu kojih je prisustvo virusa potvrđeno kod 26 lica u Čačku, dve u Ivanjicu, a jedan pacijent je preminuo na kovid odeljenju čačankse bolnice.

Rukovodilac radnog tima za praćenje širenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusa korona, dr Mihailo Luković, kazao je da je među školskom decom u Moravičkom okrugu infekcija koronom potvrđena kod njih troje.

- U pitanju je jedno dete iz Tehničke škole u Gornjem Milanovcu, jedno iz Prehrambeno – ugostiteljske škole u Čačku i jedno dete iz čačanske Osnovne škole ’Milica Pavlović’ . Odeljenja u koja ta deca idu su prebačena na onlajn nastavu - naglasio je Luković

U Opštoj bolnici u Čačku se trenutno nalaze 42 ležeća pacijenta, broj pregleda sa povišenom temperaturom bio je 160, u bolnici 71. Ukupno 68 građana je u samoizolaciji.

- Pratimo stanje u domu za stare u Kačulicama, trudimo se da tu dođe do širenja infekcije. Pretpostavljamo da će broj obolelih rasti sve do zadnje sedmice u novembru, kada se može očekivati blago opadanje, a veliki pritisak na bolnicu treba očekivati do prve sedmice decembra - rekao je dr Luković.

On je takođe rekao da je primetan veliki broj teških slučajeva, ali da je to za sada nešto povoljnija klinička slika nego u julu ove godine.

- Što se epidemija bude pribižavala drugoj polovini biće sve više težih slučajeva i to je realno očekivati, kao što je realno da su sada u početku uglavnom lakše kliničke slike.

Dr Luković je kazao da će tokom današnjeg dana biti urađeni testovi jednom broju kineskih državljana radi kontrole.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.