U Kragujevcu održan miran protest gradjana ispred zgrade Skupštine grada

Izvor: Beta, 08.Jul.2020, 10:38

U Kragujevcu održan miran protest gradjana ispred zgrade Skupštine grada

Grupa Kragujevčana okupila se kasno sinoć u centru grada na platou kod Skupštine grada i održala protest zbog najave uvodjenja policijskog časa i stalnih prozivki vlasti da su gradjani krivi za poslednji talas širenja korona virusa.Protest je protekao mirno i bez incidenata, uz muziku pesme "Pada Vlada" i skandiranja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.Gradjani su se, kako su rekli, organizovali spontano, pre svega preko društvenih mreža, revoltirani posle obraćanja Vučića.U jednom trenutku su se, kako navode učesnici protesta, pojavili i pripadnici policije, ali nisu reagovali.Ima nezvaničnih najava da će se protestno okupljanje organizovati i večeras u 19 časova na istom mestu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jul.2020

Više građana i policajaca povređeno u demonstracijama zbog ponovnog uvođenja policijskog časa u Beogradu. Na licu mesta sinoć je bila ekipa RSE, a naša Gordana Ćosić između ostalog zabeležila je šta su o protestu rekli neki od okupljenih građana. Šta za RSE kaže Mirsad Đerlek, rukovodilac...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.