U Hrvatskoj devet novoobolelih, od kojih sedmoro s Brača, jedna osoba umrla

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 15:57

U Hrvatskoj devet novoobolelih, od kojih sedmoro s Brača, jedna osoba umrla

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata devet novoobolelih od koronavirusa, od kojih sedmoro s ostrva Brač gde je novo žarište epidemije, a jedna osoba je umrla, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije, korona virus je potvrđen kod 2.196 osoba od kojih se do sada oporavilo 1.784, a umrla 91 osoba.

Ministar zdravlja Vili Beroš je na redovnoj konferenciji za novinare rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je u poslednja 24 sata umro 84-godišnjak iz Koprivnice koji je bio hroničan bolesnik.

On je naveo da je do sada testirana 46.071 osoba, a u poslednja 24 sata 1.169. Postotak pozitivnih je 4,77. U bolnicama je 160 obolelih od kojih 12 na respiratorima.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da je u Hrvatsku od popuštanja režima prelaska granice ušlo 667 stranaca, od kojih 285 Slovenaca, 20 Austrijanaca i 60 državljana trećih zemalja, najviše iz BiH.

On je objasnio da o ulasku u zemlju odlučuje granična policija u skladu sa preporukama i apelovao na one koji žele u Hrvatsku, da se prethodno informišu mogu li ući s obzirom na razloge koje navode.

U sklopu popuštanja mera uvedenih zbog korona virusa, hrvatskim državljanima omogućen je ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno odlazak u inostranstvo, uz pridržavanje opštih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, bez obavezne samoizolacije.

Uz to, po istim uslovima, bez obavezne samoizolacije, državljanima EU omogućen je ulazak u Hrvatsku kada za to postoje poslovni ili neodložni porodični razlozi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hrvatskoj devet novoobolelih, sedmoro sa Brača; Jedna osoba preminula

Izvor: B92, 11.Maj.2020

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata devet novoobolelih od koronavirusa, od kojih sedmoro s ostrva Brač, gde je novo žarište epidemije...Jedna osoba je umrla, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite...Od početka epidemije, koronavirus je potvrđen kod 2.196 osoba, od kojih se do sada oporavilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.