U Holandiji drugi dan nereda posle uvodjenja policijskog časa

Izvor: Beta, 25.Jan.2021, 23:15

U Holandiji drugi dan nereda posle uvodjenja policijskog časa

 U nekoliko gradova u Holandiji večeras su drugi dan zaredom izbili neredi izmedju policije i demonstranta pošto je proteklog vikenda u toj zemlji uveden policijski čas protiv epidemije korona virusa.Policija u opremi za rasturanje protesta upotrebila je vodene topove protiv grupe demonstranata u Roterdamu.Neredi su izbili u jednom gradiću na jugu zemlje nedaleko od Mastrihta, preneli su holandski mediji.Sukobi sa policijom izbili su i u nedelju uveče posebno u Amsterdamu i Ajndhovenu.Najteže pogodjen je bio grad Ajndhoven gde se policija u nedelju sukobila sa stotinama demonstranata koji su zapalili vozilo, bacali kamenje i pirotehniku na policiju, razbijali prozore i opljačkali samoposlugu na železničkoj stanici.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEDREDI U HOLANDIJI DRUGI DAN ZAREDOM: Sukobi sa policijom, vodeni topovi u Roterdamu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Jan.2021

U nekoliko gradova u Holandiji večeras su drugi dan zaredom izbili neredi između policije i demonstranta pošto je proteklog vikenda u toj zemlji uveden policijski čas protiv epidemije korona virusa.

Nastavak na Kurir...

Nizozemska: Privedeno preko 150 osoba treće noći nasilnih protesta 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2021, 10:19

Policija u Nizozemskoj privela je više od 150 osoba tokom treće noći nemira u gradovima širom te zemlje, gdje su grupe demonstranata palile vatru vatru, bacale kamenje i pljačkali prodavnice u nasilju izazvanom uvođenjem policijskog sata kako bi se suzbilo širenje korona virusa, prenosi Reuters. U...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.