U Crnoj Gori zaraženo 47 osoba, u Republici Srpskoj 11 novih slučajeva, ukupno 114

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2020, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori zaraženo 47 osoba, u Republici Srpskoj 11 novih slučajeva, ukupno 114

U Crnoj Gori je potvrđeno još 18 slučaja korona virusa, čime je ukupan broj obolelih povećan na 47, saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IJZ).

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori su 5.972 osobe.

U Republici Srpskoj 11 novih slučajeva korone, ukupno 114

U Republici Srpskoj (RS) registrovano je 11 novih slučajeva obolelih od korona virusa, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Time je ukupan broj zaraženih u RS povećan na 114, prenosi RTRS.

U Hrvatskoj 383 slučaja korona virusa

U Hrvatskoj je od jutros prijavljen 21 novi slučaj korona virusa, tako da je ukupan broj obolelih 382.

"Izvršeno je više od 3.100 testova, a otpustili smo i 14 bolesnika", rekao je ministar zdravlja Vili Beroš na pres konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite, prenosi Jutarnji list.

Naglašeno je da je potreban balans s poslodavcima, kako bi od kuće radili svi koji mogu, ali da ekonomski tokovi ne smeju stati.

S.Makedonija: Novih 12 slučajeva, 148 zaraženih

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je da je u poslednja 24 sata registrovano 12 novih slučajeva zaraženih korona virusom, od kojih je sedam u Skoplju i pet u Kumanovu.

Danas do 12 sati ukupan broj zaraženih u Severnoj Makedoniji je 148. Jedna osoba do sada je izlečena, a dve su umrle, prenosi MIA.

Oboleli od virusa COVID-19 registrovani su u Skoplju 88, Debru 40 (jedan pacijent je preminuo), Kumanovu osam (jedan preminuo), Štipu sedam, Kavadarcima dva, Ohridu dva i Gostivaru jedan.

Druga žrtva korona virusa u BiH

Drugi smrti slučaj od korona virusa zabeležen je danas u BiH, a reč je o 53-trogodišnjem muškarcu iz Konjica.

On je bio zaposlen kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i njegovom šefu bio mu je potvrđen korona virus, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz Kriznog štaba su saopštili da je preminuli imao obostranu upalu pluća, a u Univerzitetski klinički centar Mostar je primljen u subotu.

Preminuli muškarac je, kako se navodi, imao određene hronične bolesti.

Zaraza koronavirusom u Konjicu počela je nakon svečanosti organizovane 11. marta, kojom je obeležena 70. godišnjica kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Crnoj Gori 29 zaraženih virusom korona

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2020

Pomoćnik ministra zdravlja Miro Knežević saopštio je danas da je u Crnoj Gori registrovano 29 slučajeva virusa korona..."Najnoviji podaci - 29 pozitivnih u Crnoj Gori, od svih testiranih 207 je negativnih", rekao je Knežević za RTCG...On je naveo da će u Crnoj Gori biti dovoljno lične zaštitne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.