U Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji danas počela školska godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 09:33

U Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji danas počela školska godina

U Crnoj Gori danas je počela školska godina, mesec dana nakon redovnog roka, usled epidemije korona virusa. Direktori podgoričke gimnazije i Elektro-tehničke škole "Vaso Aligrudić" Zoje Bojanić-Lalović i Veselin Pićurić kažu da je u tim školama sve spremno za početak nove školske godine i da učenici i roditelji nemaju razloga za zabrinutost.

Bojanić-Lalović kaže da je sreća što je došao taj treutak, a da postoji svest o velikoj odgovornosti koji nosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovaj trenutak.

"Moramo brinuti, pre svega, o zdravlju naših učenika, profesora, tehničkog osoblja, a onda u lancu je tu i porodica naših učenika i zaposlenih. Velika odgovornost i radost u isto vreme", rekla je Bojanić-Lalović za TVCG, preneo je portal RTCG.

Kaže da veruje da će uz dobru organizaciju prebroditi izazovnu situaciju koja je pred svima.

I Pićurić kaže da su uradili sve da deca budu potpuno sigurna.

"Obezbedili smo i da od ulaska u školu budu prisutni nastavnici koji neće dozvoliti grupisanja, jer se moraju ispoštovati distanca i maska", rekao je Pićurić.

Počela školska godina u Severnoj Makedoniji

Školska godina 2020/2021 u Severnoj Makedoniji danas je zvanično počela, a više od 270.000 učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih 19.000 prvaka, počelo je da sluša nastavu, neki u učionicama, a većina od kuće, prenela je MIA.

Đaci do trećeg razreda pratiće nastavu u učionicama, osim ako se njihovi roditelji tome ne protive.

Ostali će pratiti nastavu onlajn, a komuniciraće sa svojim nastavnicima putem nacionalne platforme za učenje na daljinu.

Danas je počela i akademska godina za novu generaciju studenata, od kojih će većina pratiti nastavu na daljinu.

Prema navodima Skopskog Univerziteta Svetog Ćirila i Metodija, ove akademske godine neki od 23 fakulteta imaće kompletno onlajn predavanja, dok će neki primeniti mešoviti pristup zbog prirode sadržaja i metoda učenja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Školska godina u Crnoj Gori počela s mjesec dana zakašnjenja

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

PODGORICA - U Crnoj Gori danas je počela školska godina, mjesec dana nakon redovnog roka, usljed epidemije virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Crna Gora: U školu s maskama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2020

Školska godina u Crnoj Gori je počela mjesec kasnije (nego uobičajeno). Dio učenika se vratio u klupe, s obaveznim maskama, drugi dio prati nastavu od kuće. Ministarstvo prosvjete je ostavilo mogućnost da se svi učenici vrate na online nastavu ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.