Region: U Bosni i Hercegovini 18 novih slučajeva, u Severnoj Makedoniji 25 novoobolelih i 3 preminulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 13:07

Region: U Bosni i Hercegovini 18 novih slučajeva, u Severnoj Makedoniji 25 novoobolelih i 3 preminulih

U Federaciji BiH je u poslednja 24 sata identifikovano novih 18 slučajeva zaraze korona virusa, saopštio je Federalni zavod za javno zdravstvo.

Novooboleli su registrovani među 579 testiranih uzoraka.Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 35.520 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1.042 osobe.

Zaključno s današnjim danom oporavilo se 927 pacijenata, a 13 pacijenata oporavilo se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protekla 24 sata. Trenutno je aktivnih 76 slučajeva. Do sada je zabeleženo ukupno 39 smrtnih slučajeva, preneli su federalni mediji.

Autobuski saobraćaj od naredne sedmice? 

Prve međunarodne autobuske linije iz Sarajeva nakon dva i po meseca mogle bi ponovno početi da saobraćaju od naredne sedmice u pravcu Zagreba, Beograda, kao i Splita i Dubrovnika.

Autobuska stanica u Sarajevu je, prenela je agencija Anadollija, spremna je za ponovno uspostavljanje saobraćaja na pomenutim linijama. Očekuje se da bi saobraćaj mogao da krene postepeno od 1. juna.

Uspostavljanje linijskog autobuskog saobraćaja unutar Federacije BiH, ali i Bosne i Hercegovine polako se vraća u normalu, pa su tako s Autobuske stanice Sarajevo krenuli od petka i autobusi za Prijedor.

U Severnoj Makedoniji 25 novoobolelih i troje preminulih

U proteklih 24 sata u Severnoj Makedoniji zabeleženi su 25 novih slučajeva zaraženih virusom Covid-19, prenose makedonske medije.

Troje pacijenata je preminulo, dok su njih 17 registrovani kao ozdravljeni.

U toj zemlji ukupan broj zaraženih je 2.039, od kojih je 1.470 izlečeno, 119 je preminulo, a 450 slučajeva su i dalje aktivni.

U proteklom danu urađena su 622 testiranja, a ukupan broj urađenih testova od početka pandemije iznosi 26.463.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U BiH 18 novoobolelih, u RS tri

Izvor: B92, 27.Maj.2020

U Federaciji BiH je u poslednja 24 sata identifikovano novih 18 slučajeva zaraze koronavirusa, saopštio je Federalni zavod za javno zdravstvo...Novooboleli su registrovani medju 579 testiranih uzoraka...Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 35.520 uzoraka, a kovid-19 potvrđen je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.