Region: Još 162 novozaraženih u Makedoniji, registrovan importovan slučaj u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 09:05

Region: Još 162 novozaraženih u Makedoniji, registrovan importovan slučaj u Crnoj Gori

Tri nova slučaja virusa korona otkrivena su u Sarajevu u protekla 24 sata. Reč je o dve osobe iz opštine Novi Grad i jednoj iz opštine Centar, navode banjalučke Nezavisne novine.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u protekla 24 sata na korona virus testirana je 231 osoba.

Hrvatska: Jedan novi slučaj 

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeležen jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj obolelih porastao na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2.252, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Obolela osoba je iz Zagreba, navodi se u saopštenju. U Hrvatskoj je do sada testirano 70.110 osoba, od toga 143 u poslednja 24 sata, prenosi Hina.

Na bolničkom lečenju trenutno je sedam osoba, nijedna od njih nije na respiratoru. Oporavila se 2.134 osoba, a preminulo je 107 pacijenata.

Još 162 nova slučaja u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 162 slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 4.057, saopštio je ministar zdravlja te zemlje Venko Filipče.

To je nešto manje zaraženih u odnosu na prijavljen broj slučajeva u subotu, kada je potvrđeno 196 obolelih.

Felipče je na Fejsbuku objavio da je u protekla 24 sata preminulo još devet osoba, što znači da je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 188.

Felipče je naveo da je najviše, čak 92 zaraženih zabeleženo u Skoplju.

U protekla 24 sata testirano je 778 ljudi, dodao je Felipče.

On je istakao da se do sada oporavilo 1.710 osoba i da trenutno postoji 2.159 aktivnih slučajeva u Severnoj Makedoniji.

U Sloveniji tri nova slučaja korona virusa

U Sloveniji su u poslednja 24 sata registrovana tri nova slučaja korona virusa, a testirano je 767 ljudi.

Juče nije bilo smrtnih slučajeva, prenosi STA. Ukupno je zaraženo 1.495, a dosad je preminulo 109 osoba, pokazuju najnoviji podaci vlade.

U bolnici je šest osoba od kojih niko nije na intenzivnoj nezi. Trenutno Slovenija ima 22 aktivna slučaja korona virusa. Dosad je testirano 67.386 ljudi.

Crna Gora: Registrovan importovan slučaj korona virusa

U Crnoj Gori je tokom vikenda registrovan jedan slučaj novog korona virusa, a kako su saopštili u Institutu za javno zdravlje u Podgorici, radi se o osobi koja je nedavno boravila u BiH.

Zaraženi muškarac je tokom prethodne nedelje boravio u BiH i on je iz preventivnih razloga i na sopstveno insistiranje boravio u samoizolaciji gde se i trenutno nalazi, prenosi RTCG.

Kako se navodi, prema inicijalnim podacima, zaraženi muškarac je imao minimalan broj kontakata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tri nova slučaja zaraze u FBiH

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2020

SARAJEVO - Tri nova slučaja virusa korona otkrivena su u Sarajevu u protekla 24 časa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.