Torlak počeo sa proizvodnjom ruske vakcine - Srbija prva u Evropi pravi Sputnik Ve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 19:05

"Torlak" počeo sa proizvodnjom ruske vakcine - Srbija prva u Evropi pravi "Sputnik Ve"

NA institutu „Torlak“ je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

"RFPI i Institut za virusologiju i vakcine „Torlak“ objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona Sputnjik Ve“ u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u južnoj Evropi koja će proizvoditi „Sputnjik Ve“. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima", saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

"U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta „Torlak“ u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine „Sputnjik Ve“. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu", izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

Na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ u Beogradu danas je izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine protiv korona virusa „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), objavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Tviter profilu.

„U prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija, predstavnika Vlade Rusije i ruske farmaceutske kompanije Generijum u Institutu Torlaku izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine“, napisao je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Tviter profilu i dodao da proizvodnja u Srbiji kreće od 20. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.