Tirol u Austriji pust, prazna skijališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 05:16

Tirol u Austriji pust, prazna skijališta

Prazna skijališta, hoteli, šetališta, ulice bez meštana i brojnih turista, koji su tokom cele godine dolazili u Zefeld, slika je posledica pandemije, u austrijskoj pokrajini Tirol, koja je najveće žarište korona virusa u toj zemlji.

Slabo se saobraća, a inače na najprometnijem putu od Insbruka do Minhena u Nemačkoj skoro da nema vozila, ističe Violeta Vereš Lovas iz Apatina, koja živi i radi u Tirolu,  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodaje da se u ovoj regiji ljudi pretežno bave turizmom, a posledice će se i te kako osetiti.

“Svi hoteli, restorani i kafići u Tirolu su morali zatvoriti i to u najvećem jeku skijaške sezone, što je veliki udar na turizam. U Tirolu je svaka opština kao mesto zatvoreno za sebe. Nemamo poseta prijateljima, rodbini niti poznanicima u drugim mestima. Kretanje nam je dozvoljeno samo za one obaveze koje se ne mogu odgoditi", rekla je Viloleta Vereš Lovas.

Građani se pridržavaju mera vlade Austrije i odgovorni su za svoje i zdravlje drugih, dodaje, a kazne za nepoštovanje mera su oko 2000 evra, u zavisnosti od regije. Zefeld, kao popularno skijalište i boravište je prošle godine ugostio najveće takmmičare sveta na 52. Nordijskom prvenstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.