Testiranjima rukometaši Železničara stavili tačku na sezonu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2020, 08:34

Testiranjima rukometaši Železničara stavili tačku na sezonu

Sezonu novog početka, početka poverenja, u kojoj gledaoce nijednom nisu poslali nezadovoljne kući i u kojoj su imali jedan poraz za 140 dana, kako kažu u Rukometnom klubu Železničar, Nišlije su morale da završe bez odigrane završnice jer je pandemija korona virusa prekinula takmičenje, a Rukometni savez Srbije odlučio i da se poništi. Niški rukometaši okupili su se na testiranju u Šivari i nakon zajedničkog ručka stavili tačku na sezonu koja je mnogo obećavala, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali i optimistično najavili nova poglavlja.

Druga pozicija pred sam kraj ARKUS lige, sigurno mesto u plej-ofu trebalo je da najave veliku borbu sa najboljim srpskim rukometnim timovima. Pandemija korona virusa i vanredno stanje u Srbiji prekinuli su sva takmičenja, a trener "Želje" Đorđe Teodorović kaže da su u niškom klubu imali velika očekivanja.

Planirali smo formu za plej-of i dobro smo igrali, imali smo velika očekivanja, ali šta je, tu je. Zadesilo nas je ono što je zadesilo celu državu, pa je primarni cilj bio pripaziti igrače, nikome ne ugroziti zdravlje. Bila je odlična sezona, s obzirom kako je sve počelo. Primarni cilj je bio da se klub stabilizuje. Kasno smo ušli u pripreme, sve je izgledalo klimavo, ali se iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec sve poboljšavalo, pogotovo u ekipi - kaže Teodorović.

Pružane su dobre partije, dodaje trener Železničara, pa su i apetiti porasli.

Kao grupa smo se dobro ujedinili, pa smo se dogovorili da u plej-ofu napadnemo najviše pozicije. Sa setom gledam na završetak sezone, ali sa velikom nadom gledam na narednu. Sada je možemo drugačije organizovati, početi na vreme, oformiti ekipu kakvu želimo. Nadam se stvarno da će Železničar biti bolji - kaže Teodorović.

Testiranje, pa opraštanje od sezone; foto: RK Železničar

Poslednje ovosezonsko okupljanje rukometaši niškog tima imali su u Šivari gde su uradili testiranja, a oproštaj od takmičarske godine imali su zajediničkim ručkom.

Danas završavamo sezonu i sada treba sa svima popričati, gro ekipe je pod ugovorom, ali moramo pojačati nivo rada. Ne možemo ući na isti način u novu sezonu, ali treba popričati sa igračima ko je motivisan, kakav je sastav i koga novog treba priključiti. Optimista sam i verujem da možemo napraviti ekipu koja može napasti najviši plasman - kaže Teodorović.

Podsetimo, pre desetak dana, na predlog takmičarske komisije Rukometnog saveza Srbije, Upravni odbor je odlučio je da se poništi takmičarska sezona 2019/2020, pa je Železničar i zvanično završio sezonu.

Tog, 16.marta rastali smo se bez pozdrava. Danas smo zvanično stavili tačku na sezonu 2019/20, sezonu novog početka,...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.