Tanin poziva na poštovanje ljudskih prava u vezi sa COVID19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 12:29

Tanin poziva na poštovanje ljudskih prava u vezi sa COVID19

Specijalni predstavnik generalnog sekretara (SPGS) i šef UNMIK-a Zahir Tanin hitno je danas pozvao sve institucije i aktere na Kosovu i Metohiji da poštuju ljudska prava u borbi protiv Covid-19.

Kako se navodi u saopštenju UNMIK-a, Tanin je ponovio poziv kosovske Agencije za zaštitu ličnih podataka da se poštuje pravo pacijenata na privatnost i da se ne objavljuju njihovi lični podaci, te da to ne čine ni mediji.

On je naglasio značaj odgovora na izazove vezane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ljudska prava koji proizilaze iz trenutne zdravstvene krize i mera da se ona zaustavi. Ohrabrio je sve institucije i aktere da budno prate moguće slučajeve stigmatizacije i diskriminacije vezane za borbu protiv Covid-19 i pozvao na inkluzivan odgovor kako bi se osiguralo da niko ne bude izostavljen.

"Uveren da će Kosovo prevazići predstojeće izazove UNMIK je uz sve institucije i relevantne aktere u borbi protiv Covid-19, dok nastavlja da promoviše i štiti ljudska prava za sve na Kosovu," poručio je Tanin.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasada SAD na Kosovu: U borbi protiv koronavirusa potrebna podrška svih

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2020

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu pohvalila je danas kontinuirane napore zdravstvenih radnika i ostalih koji naporno rade, sa velikim rizikom, da smanje napredak COVID-19 na Kosovu..."Potrebna im je podrška svih. Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.