TURISTIČKI KORIDOR SE OTVARA OVOG MESECA: Ekonomija i turizam ne smeju više da trpe zbog korone!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 13:28

TURISTIČKI KORIDOR SE OTVARA OVOG MESECA: Ekonomija i turizam ne smeju više da trpe zbog korone!

Dugo odlagani "turistički koridor" između Hongkonga i Singapura počeće da funkcioniše 26. maja, objavila su danas ta dva grada

Time će ponovo biti uspostavljene putničke veze i ukloniće se prepreka u vidu karantina za strane posetioce.

"Turistički koridor" između dva najveća azijska finansijska čvorišta trebalo je da bude pokrenut još u novembru prošle godine, ali je suspendovan nakon skoka slučajeva korona virusa u Hongkongu.

U okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove šeme je planirano da najpre bude jedan let dnevno ka svakom gradu, sa do 200 putnika na svakom letu, objavili su sekretar za trgovinu Hongkonga Edvard Jau i ministar saobraćaja Singapura Ong Ku na konferenciji za novinare.

Oni koji žele putovati iz bilo kog od ova dva grada moraju biti negativni na kovid 19 pre polaska i po dolasku.

Stanovnici Hongkonga takodje mogu leteti do Singapura najmanje 14 dana nakon što su primili dve doze vakcine protiv kovida 19.

Putnici na toj ruti, na kojoj je pre korona virusa bilo 15 do 20 letova dnevno, neće morati u karantin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.