TREĆE ŽARIŠTE KORONA VIRUSA U EVROPI: Rekordan broj umrlih u Francuskoj za 24 sata

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREĆE ŽARIŠTE KORONA VIRUSA U EVROPI: Rekordan broj umrlih u Francuskoj za 24 sata

U Francuskoj je u utorak preminuo rekordan broj osoba od novog koronavirusa - čak 49, saopštile su zdravstvene vlasti te zemlje.

U Francuskoj je, prema podacima portala worldofmeters do sada od virusa Covid-19 obolelo 52.128 osoba, a preminulo 3.523 i po broju smrtnih slučajeva ta zemlja je treća u Evropi, a četvrta u svetu, odmah iza Italije, Španije i SAD.

Vlasti planiraju da pacijente u kritičnom stanju prebace iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pariza u manje pogođene regione.

Već tri dana zaredom broj obolelih u Francuskoj raste, iako vlasti te zemlje pokušavaju tri nedelje da uspore širenje bolesti, pišu francuski mediji.

Samo za 24 sata, između ponedeljka i utorka, broj zaraženih je porastao za 17 odsto, kao i broj preminulih.

Direktor Agencije za zdravlje Žerom Salomon kazao je da se za sada u smrtne slučajeve ubrajaju samo oni preminuli u bolnicama, ali da će taj broj biti mnogo veći kada mu se pridodaju i oni preminuli u domovima za penzionere.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona virus: Lečenje u poljskim bolnicama širom sveta u fotografijama

Izvor: Danas, 01.Apr.2020

AlamyU ekspo-centru u Teheranu lečiće se hiljade iranskih pacijenata Do sada ima više od 735.000 registrovanih slučajeva korona virusa u svetu, sa najmanje 34.000 smrtnih ishoda. Kako bi izašle na kraj sa pritiscima koji prete da preplave zdravstvene sisteme, mnoge zemlje grade poljske bolnice za...

Nastavak na Danas...

U Austriji 10.769 inficiranih, 150 umrlih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 09:43

U Austriji je ukupno 10.769 zaraženo korona virusom, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja...Pokrajina Tirol sa 2.462 inficirnaih ostaje glavno žarište infekcije, ali odmah za tim delom Austrije slede Gornja Austrija sa 1.738 i Donja Austrija sa 1.717, te Beč sa 1.548...Potom slede Štajerska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.