Svilajnac: Dom učenika za smeštaj obolelih, donacije maski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 15:22

Svilajnac: Dom učenika za smeštaj obolelih, donacije maski

Dom za učenike Poljoprivredno veterinarske škole u Svilajncu namenjen je za smeštaj lakše obolelih od korona virusa ukoliko to bude potrebno, izjavio je danas predsednik opštine Predrag Milanović.

Opština Svilajnac je pre nekoliko dana podnela inicijativu vladi Srbije da taj dom bude karantin, odnsono prostor za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, objasnio je Milanović u saopštenju za medije Informativne službe opštine.

Kompanija Vossloh Schwabe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << donirala je Svilajncu 400 zaštitnih medicinskih maski, a firma "Uredi dom" 100 zaštitnih vizira, izjavio je Milanović.

Zahvaljujući se na donaciji, Milanović je rekao novinarima da će "ova zaštitna oprema biti predata ljudima koji su, zbog svojih radnih zadataka, trenutno najizloženiji riziku zaraza korona virusom".

Milanović je istakao da će svi korisnici socijalne pomoći, na području ove opštine, "u toku ove nedelje" dobiti još po jedan paket osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

On je istakao da su "u svim selima i na nekoliko mesta u gradu postavljni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvima i uputstvima za korišćenje, a koje građani mogu da preuzmu za dezinfekciju svojih dvorišta u podova u zgradama".

U Svilajncu do sada je korona virus potvrđen kod šest osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prokuplje preventivno sprema rezervni smeštaj za lakše obolele od virusa korona

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020

Kako bi se eventualno pripremili za povećan broj inficiranih virusom korona, a samim tim i rasteretili smeštajne kapacitete prokupačke bolnice koja pokriva celu Toplicu, nadležni u Prokuplju su uputili dopis republičkom Štabu za krizne situacije i Vojsci Srbije kako bi im pomogli u opremanju smeštajnih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.