Svet: U Brazilu 32.000 novozaraženih, više od 500 umrlih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2021, 09:53

Svet: U Brazilu 32.000 novozaraženih, više od 500 umrlih

Broj inficiranih od početka izbijanja pandemije korona virusa u svetu prešao je 108,15 miliona, saopštila je sinoć Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Od kovida je preminulo 2.381.295 pacijenata, dodaje se u izveštaju SZO koji je preneo TAS S.

Broj potvrđenih slučajeva se popeo za 300.530, dok je preminulo 7.776 ljudi.

U Evropi je zabeleženo najviše kovid slučajeva (122.528), slede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Severna i Južna Amerika (115.652) i oblast Istočnog Mediterana

U Australiji takođe neizvesno

Premijer australijske države Viktorija Denijel Endrjuz poručio je danas da je još prerano za odluku da li će se mera petodnevnog zaključavanja zbog korona virusa završiti kako je planirano u sredu uveče, prenosi Rojters.

"Znaćemo više tokom narednih dana kada budemo imali više podataka, trenutno smo u boljoj situaciji , ali je prerano da bismo bili sigurni da se u sredu uveče mere ukidaju", rekao je premijer Viktorije novinarima u Melburnu, navodi agencija.

Prema merama koje su na snazi od petka u ponoć , više od šest miliona stanovnika Viktorije mora da ostane kod kuće, osim za potrebe osnovne kupovine i posla, kao i zdravstvene nege i vežbanja na otvorenom.

Teniski turnir Australijan open, koji se trenutno održava u glavnom gradu države Melburnu do 21. februara, zabranio je prisustvo gledaocima do kraja zaključavanja.

Rojters prenosi da je Viktorija, druga najmnogoljudnija država u Australiji, prijavila danas samo jednu novu infekciju kovid-19, koja je povezana sa 17 slučajeva u nedavnom žarištu otkrivenom u hotelskom karantinu, u pitanju je majka trogodišnjeg deteta koje je dan ranije bilo pozitivno na testu.

Sa nešto manje od 29.000 slučajeva kovid-19 i 909 smrtnih slučajeva od početka pandemije, Australija je zahvaljujući zatvaranju granica i zaključavanju izbegla teže posledice ove bolesti, a ministar zdravlja Greg Hant najavio je danas da će nabavka vakcine koju su zajednički razvili Fajzer i Biontek započeti krajem februara, navodi agencija.

U Brazilu više od 32.000 novozaraženih,više od 500 umrlih

U Brazilu je u poslednja 24 sata potvrđeno 32.197 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 528 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

U Brazilu je trenutno aktivno gotovo 820.000 slučajeva korona virusa, prenosi Tas s.

Od početka epidemije, u Brazilu je zaraženo 9.866.710 osoba, od kojih su 239.773 preminule.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Simptomi kod onih koji su preležali Kovid značajno će uticati na globalno zdravlje

Izvor: VOA, 15.Feb.2021

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da će oslabljivanje simptoma nakon Kovida 19 kod pacijenata koji su bolest preležali uticati na globalno zdravlje zbog veličine pandemije. SZO sprovodi istraživanje zašto mnogi ljudi koji su bili zaraženi Kovidom 19 i dalje pate od različitih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.