Svet: Za mesec dana broj zaraženih skočio sa milion na pet miliona, u Indiji i Meksiku rekordan broj novoobolelih u poslednja 24 sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 08:21

Svet: Za mesec dana broj zaraženih skočio sa milion na pet miliona, u Indiji i Meksiku rekordan broj novoobolelih u poslednja 24 sata

Za samo mesec i po dana broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom kovid-19 u svetu porastao je sa milion ljudi na 5,1 milion osoba.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u SAD je naviše obolelih, 1,5 miliona, u Rusiji skoro 318.000, Brazilu 310.087, u Velikoj Britaniji 252.246, Španiji nešto više od 233.000, navodi Bi-Bi-Si.

Kako navode, teško je poverovati da je samo pre nešto više od mesec dana, 2. aprila, u svetu bilo zaraženo "samo" milion ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Indija: Rekordan broj novoobolelih u poslednja 24 sata

U poslednja 24 sata u Indiji je registrovano 6.000 novih slučajeva kovida-19, što je rekordan broj novoobolelih od početka epidemije korona virusa, izvestio je londonski Gardijan.

Ova informacija stiže u trenutku dok indijske vlasti ublažavaju vanredne mere i delimično obnavljaju nacionalni vazdušni saobraćaj.

U Indiji je do danas registrovano 118.000 slučajeva kovida-19, oko pet odsto više nego dan ranije, a od početka epidemije je preminulo ukupno 3.853 ljudi.

Broj zaraženih mogao bi biti mnogo veći nego što je zvanično objavljeno, jer mnogi koji imaju blage ili nikakve simptome nisu testirani i registrovani.

U Brazilu više od 310.000 zaraženih i 20.000 mrtvih

U Brazilu je u četvrtak registrovano rekordnih 1.188 smrtnih slučajeva zbog korona virusa, a zaraženo je još preko 20.000 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Broj zaraženih u Brazilu dostigao je 310.087 čime je ova latinoamerička zemlja našla na trećem mestu po broju inficiranih, iza SAD i Rusije, prenosi Rojters.

Od posledica korona virusa do sada je umrlo više od 20.000 ljudi.

Kejp Taun žarište epidemije u Južnoj Africi

Kejp Taun je postao žarište epidemije korona virusa u Južnoj Africi, javlja AP.

U tom gradu do danas je potvrđeno više od 12.000 slučajeva, što je 63 odsto ukupnog broja zaraženih u Južnoj Africi i oko 10 odsto ukupnog broja zaraženih na afričkom kontinentu.

Do nedavno se očekivalo da će žarišta epidemije u Južnoj Africi biti u Johanesburgu i prestonici Pretoriji zbog gustine naseljenosti i velikog siromaštva koje vlada u ta dva grada.

Ministar zdravstva Južne Afrike Zvelini Mkize najavio je dodatne mere i intervencije s ciljem da se zauzda epidemija, ali prema procenama stručnjaka, do kraja godine bi moglo da se zarazi oko 13 od ukupno 57 miliona građana u toj afričkoj državi.

Meksiko: Gotovo 3.000 novozaraženih u jednom danu

U Meksiku je zabeleženo gotovo 3.000 novozaraženih od korona virusa, što je najveći skok tokom jednog dana od kada je počela pandemija u toj zemlji.

Sa novih 2.973 slučaja registrovanih do sinoć, ukupan broj zaraženih od korona virusa u Meksiku porastao je na 59.567, što je treći najveći broj u Latinskoj Americi posle Brazila i Perua, preneo je CNN.

U Meksiku je do sinoć broj preminulih porastao za 420 na ukupno 6.510.

Prema rečima zamenika državnog sekretara za zdravlje Huga Lopes-Gatelija, epidemiologa koji predvodi vladin štab za borbu protiv Covid-19, Meksikanci će morati da se pridržavaju smernica o socijalnom distanciranju i da ostanu kod kuća najmanje do 31. maja, kada će početi ponovno otvaranje pojedinih delova ekonomije.

On je posebno ukazao na stanje u državi Tabasko, u kojoj je nedavno zabeležen porast slučajeva korona virusa nakon što su početkom maja ublažene neke smernice o socijalnoj distanci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više od 310.000 zaraženih i 20.000 MRTVIH: Brazil TREĆA ZEMLJA NA SVETU po broju zaraženih od korona virusa

Izvor: Blic, 22.Maj.2020

U Brazilu je u četvrtak registrovano rekordnih 1.188 smrtnih slučajeva zbog korona virusa, a zaraženo je još preko 20.000 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.