Svet: Više od 400.000 preminulih i sedam miliona zaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 08:43

Svet: Više od 400.000 preminulih i sedam miliona zaraženih

Broj umrlih od posledica koronavirusa u svetu premašio je danas 400.000, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Prema tim podacima, u svetu je koronavirusom zaraženo 7.038.934 osoba, 403.400 je umrlo, a 3.442.475 osoba je izlečeno.

Najgora situacija i dalje je u SAD, koje beleže skoro četvrtinu od ukupnog broja smrtnih slučajeva u svetu, tačnije njih 112.205.

U SAD je koronavirusom zaraženo skoro dva miliona ljudi, tačnije njih 1.996.571, što je oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30 odsto od ukupnog broja zaraženih u svetu.

U Južnoj Americi ubrzano raste broj smrtnih slučajeva, posebno u Brazilu koji bi mogao da prevaziđe Veliku Britaniju po broju žrtava, ocenjuje Rojters.

Velika Britanija je na drugom mestu po broju preminulih od posledica koronavirusa sa 40.542 žrtve, dok Brazil beleži 36.078 smrtnih slučajeva.

Rojters navodi i da se veruje da je ukupan broj smrtnih slučajeva u svetu veći 400.000, pošto mnoge zemlje nemaju dovoljno sredstava da testiraju sve žrtve, a neke ne računaju preminule izvan bolnica.

U Kini posle dve nedelje registrovan prvi "domaći" slučaj

Kina je prijavila prvi slučaj zaraze koji nije došao iz inostranstva, posle dve nedelje, a zaražena osoba je sa ostrva Hainan.

Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da je bilo samo pet uvezenih slučajeva u protekla 24 sata.

Ukupno je u Kini zaraženo 83.036 osoba, navodi agencija AP.

Kineske vlasti kažu da su zaustavili širenje virusa kovid-19 na svojoj teritoriji, ali da se povremeno pojave nova žarišta.

Počelo je i ublažavanje restrikcija letova i zabrane ulaska u zemlju iz inostranstva, pa je povećana i pažnja na one koji bi potencijalno mogli da unesu virus iz drugih zemalja.

Ukupan broj preminulih od koronavirusa u Kini je 4.634.

Kanada: Rast smrtnosti 0,9 odsto, prošao vrhunac epidemije

Ukupan broj Kanađana preminulih od posledica koronavirusa porastao je u poslednja 24 časa za 0,9 odsto, odnosno na 7.773, objavila je danas javna zdravstvena agencija.

Ova statistika dodatni je dokaz da je najgori deo pandemije prošao, javlja Rojters.

U saopštenju se navodi da je ukupan broj obolelih porastao na 95.057.

Svih 10 kanadskih pokrajina počele su ponovo da otvaraju svoje ekonomije i ublažavaju ograničenja društvenih okupljanja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od korone zaraženo skoro 7 MILIONA , preminulo oko 400.000

Izvor: Blic, 07.Jun.2020

Broj zaraženih novim korona virusom u svetu približava se cifri od sedam miliona, nakon što je značajno porastao broj obolelih u Brazilu i Indiji, a preminulo je skoro 4.000 ljudi, navodi danas Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.