Svet: U Indiji rekordan broj preminulih od korona virusa; SAD na putu izlaska iz pandemije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 07:10

Svet: U Indiji rekordan broj preminulih od korona virusa; SAD na putu izlaska iz pandemije?

U Indiji su u protekla 24 sata potvrđena 267.334 nova slučaja infekcije korona virusom, a registrovano je rekordnih 4.529 smrtnih slučajeva od posledica te infekcije.

U Indiji je od početka pandemije registrovano ukupno 25,5 miliona slučajeva KOVID-19, a preminulo je ukupno 283.248 ljudi, prenosi Rojters podatke indijskog ministarstva zdravlja.

Indija je na drugom mestu u svetu po broju potvrđenih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa, posle SAD, a po broju umrlih je na trećem mestu, posle SAD i Brazila.

Direktorka CDC: SAD na putu izlaska iz pandemije

Direktorka američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rošel Valenski izjavila je da se čini da su SAD na putu da izađu iz pandemije i navela da je najnoviji sedmodnevni prosek novih slučajeva COVID-19 i broja smrtnih slučajeva najniži otkako je započela pandemija.

Valenski je na brifingu tima Bele kuće za odgovor na COVID-19 rekla da najnoviji podaci ukazuju na to da "svi treba da imamo oprezan optimizam", prenosi Glas Amerike.

Viši savetnik Bele kuće za COVID-10 Endi Slavit dodao je još jednu dobru vest - da je broj slučajeva prošle nedelje opao u svih 50 država, takođe prvi put u pandemiji.

Iako je stopa vakcinacije usporena, Valenski je rekla da SAD nastavljaju da vakcinišu 1,5 i 2 miliona ljudi dnevno. Ona je navela da je za manje od nedelju dana otkako su američka Uprava za hranu i lekove i CDC odobrili i preporučili upotrebu vakcine Fajzer za adolescente od 12 i više godina, više od 600.000 mladih primilo vakcinu.

Valenski je dodala da je 60 odsto Amerikanaca starijih od 18 godina dobilo najmanje jednu dozu vakcine, što je dobar znak da će nacija lako ispuniti cilj američkog predsednika Džoa Bajdena da 70 odsto ima bar jednu primljenu dozu vakcine do 4. jula.

Glavni medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči predstavio je nedavne studije koje pokazuju da se vakcine koje su trenutno dostupne u SAD pokazuju efikasnim u pružanju zaštite protiv varijantnih sojeva virusa, uključujući indijsku varijantu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.