Svet: Indija ponovo beleži rekordan broj novozaraženih; Brazil: Upozorenje ženama da odlože trudnoću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 08:47

Svet: Indija ponovo beleži rekordan broj novozaraženih; Brazil: Upozorenje ženama da odlože trudnoću

U Indiji je ponovo registrovan rekordan broj novozaraženih korona virusom, u protekla 24 sata potvrđena su 234.692 nova slučaja kovid-19, pokazuju današnji podaci tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva infekcije u Indiji je skoro 14,5 miliona, a zemlja je na drugom mestu u svetu po broju inficiranih, posle SAD, navodi Rojters.

Od posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa umrla je još 1.341 osoba, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 175.649.

Indija je po broju žrtava korona virusa na četvrtom mestu u svetu, posle SAD, Brazila i Meksika.

Brazil: Upozorenje ženama da odlože trudnoću zbog korone

RIO DE ŽANEIRO, 17. aprila (Tanjug) –

Medicinski zvaničnici u Brazilu upozorili su žene da odlože trudnoću dok ne prođe najgori talas pandemije korona virusa, jer smatraju da varijanta virusa na čijem udaru se nalazi ta južnoamerička zemlja mnogo više utiče na buduće majke nego osnovna varijanta korona virusa, piše Gardijan.

Ova preporuka dolazi u trenutku kada je Brazil i dalje jedan od globalnih epicentara pandemije korona virusa.

"Ako je moguće, odložite trudnoću za bolja vremena", rekao je u petak zvaničnik Ministarstva zdravlja Brazila Rafael Parente na pres konferenciji.

On je objasnio da je preporuka izdata zbog opterećenosti zdravstvenog sistema, ali i zbog toga što klinička iskustva specijalista pokazuju da brazilska varijanta korona virusa poznata kao P1 agresivnije deluje kod trudnica.

U Brazilu su bolnice preopterećene, a zalihe lekova potrebnih za intubiranje teških pacijenata alarmantno se smanjuju.

Varijanta korona virusa P1, prvi put otkrivena u amazonskom gradu Manausu, brzo je postala dominantna u Brazilu. Smatra se da je to glavni razlog velikog broja zaraženih i umrlih u toj zemlji. Brazil je po broju umrlih od korona virusa na drugom mestu u svetu, posle SAD.

U toj zemlji korona virus sve više pogađa mlađe, a podaci iz bolnica pokazuju da je u martu više od polovine svih pacijenata na intenzivnoj nezi bilo starosti 40 ili manje godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Indija ponovo beleži rekordan broj novozaraženih

Izvor: Blic, 17.Apr.2021

U Indiji je ponovo registrovan rekordan broj novozaraženih korona virusom, u protekla 24 sata potvrđena su 234.692 nova slučaja kovid-19, pokazuju današnji podaci tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.