Svet: Broj obolelih od korone premašio 64 miliona, u SAD više od 180.000 novih slučajeva, u Kini samo devet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 08:45

Svet: Broj obolelih od korone premašio 64 miliona, u SAD više od 180.000 novih slučajeva, u Kini samo devet

Broj obolelih od korona virusa u svetu premašio je 64 miliona, prema podacima sajta worldometers.info.

Preminulih je blizu milion i po, a prema istom izvoru oporavilo se više od 44 miliona pacijenata.

Brojke variraju iz sata u sat, a prema poslednjim podacima, 99.4 odsto obolelih je imalo lakši oblik korone, a 105.733 je u teškom stanju. Procenat oporavljenih je i dalje 97 odsto, dok je procenat preminulih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri odsto.

U Indiji 36.604 novozaražena, umrla još 501 osoba

U Indiji su u poslednja 24 sata potvrđena 36.604 nova slučaja korona virusa, što je 25. dan da je broj novozaraženih manji od 50.000, pokazuju današnji podaci indijskog ministarstva zdravlja.

U Indiji je od početka epidemije potvrđeno 9,5 miliona slučajeva KOVID-19, ali broj novozaraženih opada od septembra, kada je bio pik, prenosi Rojters.

Od korona virusa umrla je još 501 osoba, a ukupan broj smrtnih slučajeva je 138.122.

Indija je po broju potvrđenih slučajeva korona virusa na drugom mestu u svetu, posle SAD, a po broju umrlih je treća u svetu, posle SAD i Brazila.

SAD: Najavljeno uvođenje kraćeg perioda samoizolacije

Američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) uskoro planira da uvede kraći period obavezne samoizolacije od 10 dana ili sedam dana za osobe koja imaju negativan test na kovid-19, saopštio je predstavnik američke administracije.

Trenutno je na snazi preporuka CDC da se u samoizolaciji provodi 14 dana kako bi se smanjilo širenje virusa, preneo je Rojters.

U Meksiku još više od 8.800 zaraženih, umrlo još 825 ljudi

Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u toj zemlji potvrđeno još 8.819 zaraženih korona virusom, a da je od posledica te infekcije umrlo još 825 ljudi.

U Meksiku su od početka epidemije potvrđena ukupno 1.122.362 slučaja korona virusa, a umrlo je 106.765 ljudi, navodi Rojters.

Vlasti su ranije saopštile da je stvarni broj zaraženih verovatno znatno veći od broja potvrđenih slučajeva korona virusa.

Meksiko je po broju umrlih od korona virusa na četvrtom mestu u svetu, posle SAD, Brazila i Indije.

Australija: Najavljuje se ukidanje restrikcija

Najmnogoljudnija australijska država Novi Južni Vels najavila je da će od ponedeljka ukinuti ograničenje na broj prisutnih na venčanjima, u barovima i na verskim skupovima, kao i da će okončati zabranu rada diskotekama zbog zaustavljanja epidemijskog talasa.

Ova današnja najava vlasti u Novom Južnom Velsu poklapa se sa dolaskom letnjeg raspusta i Božićnih praznika u Australiji i najveće je relaksiranje anetiepidemijskih mera od kako je u celoj zemlji, u martu mesecu, na snagu stupilo vanredno stanje, preneo je Rojters.

Kina: Devet novih slučajeva kovida-19

Kineske vlasti su danas saopštile da je u poslednja 24 sata potvrđeno devet novih slučajeva kovida-19, jedan manje nego prethodnog dana.

U izveštaju Nacionalne zdravstvene komisije se navodi da je u sedam slučajeva zaraza stigla iz inostranstva, dok su dva lokalna, iz države Unutrašnja Mongolija, preneo je Rojters.

Ukupan broj do danas potvrđenih slučajeva kovida-19 u Kini je 86.551 sa 4.634 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

SAD: Više od 180.000 novih slučajeva korone, još 2.597 umrlih

Sjedinjene Države zabeležile su u utorak 180.083 nova slučaja korona virusa i 2.597 smrtnih slučajeva povezanih sa tom infekcijom, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

To je drugi najveći broj umrlih za jedna dan od početka pandemije. Najviše smrtnih slučajeva bilo je 15. aprila - 2.603, navodi CNN .

U SAD je do sada potvrđeno ukupno 13.721.645 slučajeva infekcije i i 270.645 smrtnih slučajeva od korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Indiji opada broj zraženih, 36.604 nova slučaja u poslednja 24 sata

Izvor: Danas, 02.Dec.2020

U Indiji se beži pad u broju zaraženih korona virusom sa novih 36.604 slučajeva u protekla 24 časa, saopštile su jutros indijske vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.