Svet: Brazil opet objavljuje ukupan broj obolelih i preminulih, u mnogim američkim državama opet porast broja obolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 09:07

Svet: Brazil opet objavljuje ukupan broj obolelih i preminulih, u mnogim američkim državama opet porast broja obolelih

Brazil je vratio podatke o kovidu-19 na zvanični državni sajt, nakon skandala koji je izbio zbog sklanjanja ukupnog broja zaraženih i preminulih.

Ovakav potez usledio je nakon odluke Vrhovnog suda, prema kojoj je vladi naloženo da je u obavezi da objavi kompletne podatke o obolelima, prenosi agencija Rojters.

Detaljne informacije, uključujući i broj ukupno zaraženih i preminulih, ponovo su dostupni na državnom sajtu covid.saude.gov.br.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravlja Brazila je tokom vikenda uklonilo podatke sa svog sajta i prestalo da objavljuje ukupan broj obolelih i umrlih od posledica kovida-19, a ovaj potez usledio je nakon što su se na sajtu našli kontradiktorni podaci.

U Meksiku više od 120.000 zaraženih koronom

U Meksiku su korona virusom zaražene ukupno 120.102 osobe, izjavio je glavni epidemiolog Hose Luis Alomia.

U protekla 24 sata potvrđeno je još 2.999 slučajeva COVID-19, što je za 485 manje nego u nedelju, prenosi TAS S.

U protekla 24 sata umrlo je 354 ljudi, što je 166 više nego dan ranije.

Broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u Meksiku je dostigao 14.053.

Meksiko je 1. juna Meksiko obnovio rad pojedinih preduzeća uprkos tome što je epidemiološka situacija nepovoljna u svim delovima zemlje.

SAD: U mnogim državama opet porast broja zaraženih

Ukupan broj zaraženih u SAD prešao je dva miliona, a 14 država i Portoriko suočavaju se sa rekordnim povećanjem slučajeva tokom poslednjih sedam dana.

Iako neke države kažu da je to povezano sa povećanjem broja testiranih, mnoge od njih kao što su to Aljaska, Arizona, Teksas, Kalifornija, Florida, Kentaki, Novi Meksiko, Severna Karolina, Teksas, među prvima su ublažile mere fizičkog distanciranja.

U Južnoj Karolini, koja je juče zabeležila rekordan broj novih slučajeva u jednom danu, teretane, restorani i saloni su otvoreni, navodi Bi-Bi-Si.

U Floridi u nedelju, zvanično je registrovano više od 1.000 novoobolelih od kovida-19 peti dan zaredom, dok se Arizona suočava sa vrtoglavim porastom zaraženih.

Peru: I dalje veliki porast novih slučajeva

Ministarstvo zdravlja Perua saopštilo je da je danas broj obolelih od korona virusa u toj zemlji prešao 200.000.

U poslednja 24 sata, zabeleženo je više od 4.000 novoobolelih i 167 smrtnih slučajeva.

Ukupan broj preminulih je 5. 738, navodi agencija Rojters.

Po broju zaraženih Peru je na drugom mestu u Latinskoj Americi, odmah posle Brazila i na osmom mestu u svetu.

Peru je prvi slučaj korona virusa prijavio 6. marta, a do velikog porasta novih slučajeva, kako je saopštilo ministarstvo zdravlja, došlo je zbog masovnog testiranja, ali i zbog toga što je, usled siromaštva mnogih Peruanaca, bilo komplikovano obezbediti pravovremene informacije i obezbediti im uslove za samoizolaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Meksiku više od 120.000 zaraženih, u Brazilu polemia oko BROJA UMRLIH

Izvor: Blic, 09.Jun.2020

Brazil je u ponedeljak prijavio 15.654 novih slučajeva zaraze, kao i 679 preminulih od posledica KOVID-19, nakon polemike koja je usledila povodom zvaničnih izveštaja o broju obolelih i umrlih od korona virusa, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.