Studija: Toplo vreme neće mnogo sprečiti širenje virusa

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 18:09

Studija: Toplo vreme neće mnogo sprečiti širenje virusa

Toplo vreme verovatno neće u većoj meri sprečiti širenje korona virusa, pokazuju rezultati studije kanadskih istraživača o širenju kovida 19 u svetu.

Oni su ispitivali širenje virusa krajem marta na mestima sa različitom vlažnošću vazduha, različitim restriktivnim merama, kao i različite geografske širine.

Profesor Univerziteta u Torontu Piter Džun rekao je da je njegov tim utvrdio postojanje male ili nikakve veze između širenja infekcije i temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili geografske širine, kao i samo slabe povezanosti sa vlažnošću vazduha, piše "Independent".

"Sproveli smo preliminarnu studiju koja ukazuje da širina i temperatura mogu da imaju izvesnu ulogu. Ali kada smo ponovili studiju u mnogo rigoroznijim uslovima, dobili smo suprotan rezultat", rekao je on.

Za razliku od toga, zatvaranje škola i druge mere za zaštitu javnog zdravlja efikasno suzbijaju širenje korona virusa, dodaje.

"Godišnja doba će verovatno igrati samo malu ulogu u epidemiologiji Kovida 19", zaključuje se u studiji koja je obuhvatila 144 regiona širom sveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preliminarna studija da li će toplo vrijeme spriječiti širenje virusa

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2020

LONDON - Toplo vrijeme vjerovatno neće u većoj mjeri spriječiti širenje korona virusa, pokazuju rezultati studije kanadskih istraživača o širenju Kovida 19 u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.