Stokić: U KCV 23 pacijenta obolela od korone, mere opreza i dalje potrebne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 11:49

Stokić: U KCV 23 pacijenta obolela od korone, mere opreza i dalje potrebne

U Kliničkom centru Vojvodine, odnosno Kovid bolnici, trenutno ima 23 pacijenta obolela od korona virusa, od kojih se jedan nalazi na mehaničkoj ventilaciji, izjavila je danas direktorka Kliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić.

Ona je gostujući na TV Prva rekla da je od pojave korona virusa do sada u KC Vojvodine bilo skoro 600 pacijenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Stokić je dodala da su, iako je sada epidemiološka situacija znatno povoljnija nego pre, mere opreza i dalje potrebne.

Kako kaže, pokrajinski sekretarijat za zdravstvo upozorio je na mogući scenario i KCV je već razmatrao scenarije za slučaj da bude potrebno povećanja kapaciteta.

"Jasno je da moramo na neki način da se naviknemo na virus i da shvatimo da život treba da teče i da se bavimo svojim aktivnostima ali uz znatno veće mere opreza", poručila je dr Stokić.

Ističe da je primetno da su se građani opustili i da je važno da budemo disciplinovani, da nosimo maske, redovno peremo ruke, poštujemo mere odgovarajuće distance.

"Treba da razumemo da imamo snažnog neprijatelja i ne možemo ga pobediti ako nismo sinhronizovani svi i svi kolektivno poštujemo mere, a ne samo pojedinci", rekla je ona.

Stokić je napomenula da kod određenih kategorija popust starijih lica, dijabetičara, gojaznih i kardiovaskularnih pacijenata klinička slika može biti daleko dramatičnija i komplikovanija ako se zaraze korona virusom, pa samim tim i teži i neizvesniji oporavak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Sadu se leči 23 obolelih od virusa korona

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leče 23 pacijenta obolela od Covid-19...Kako je za 021.rs potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, danas, 10. juna imaju pacijenta više nego u utorak. Jedna osoba je i dalje na respiratoru i taj pacijent se već nekoliko dana nalazi u teškom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.