Stanje u prokupačkoj bolnici pod kontrolom, trenutno 18 pacijenata pozitivno na koronu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 16:04

Stanje u prokupačkoj bolnici pod kontrolom, trenutno 18 pacijenata pozitivno na koronu

Od 35 pacijenata sa simptomima virusa korona, koliko ih je trenutno na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice, prema zvaničnim podacima kod njih 18 je potvrđeno da su pozitivni. Većina obolelih je sa srednje-teškom kliničkom slikom, a 5 pacijenata je priključeno na kiseonik.

U Bolnici kažu da se broj novoobolelih polako stabilizuje, ali da je mnogo važnije što većina pacijenata nakon lečenja i terapije prođu sa lakšim simptomima upale pluća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Tokom jušerašnjeg, kao i prethodnih nekoliko dana, nije bilo pacijenata čije bi lečenje zahtevalo slanje u Klinički centar Niš. Kako virus korona još uvek cirkuliše na teritoriji Topličkog okruga, u našoj ustanovi preduzimamo sve potrebne mere kako bi smanjili rizik nastanka i prenošenja ove infekcije - kažu u prokupačkoj Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja za poslednja 2 dana testirano je 18 osoba sa simptomima, a kod dve osobe je potvrđeno da su pozitivne na koronu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U čačanskoj bolnici devet pacijenata u teškom stanju zbog korona virusa, pet na respiratorima

Izvor: Danas, 06.Avg.2020

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno su smeštena 93 pacijenta zbog korona virusa, saopštila je večeras bolnica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.