Stanari ustanove za stare Doživeti stotu na sigurnom: Preseljeni u drugi dom, zaraženo još šest osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 10:51

Stanari ustanove za stare "Doživeti stotu" na sigurnom: Preseljeni u drugi dom, zaraženo još šest osoba

Stanari drugog beogradskog doma, za koji se sumnjalo da ima zaraženih koronom, "Stara pruga" na Umci, su testirani i rezultati su pokazali da nema zaraženih.

Stanarizemunskog doma za stare "Doživeti stotu", njih 12, koji su posle testiranja na virus korona negativni, prebačeni su u drugu ustanovu. Smešteni su u posebno krilo jednog beogradskog doma i biće pod posebnim nadzorom. Poslednje testiranje je pokazalo i da je zaraženo još šest osoba, od kojih je jedan radnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i oni su kao i prethodnih petoro, smešteni u bolnice, a njihovo stanje se prati iz časa u čas.

Prošle nedelje su, kako su mediji objavili, vlasnica doma "Doživeti stotu", Svetlana Filipović i pet korisnika zbog infekcije Kovidom 19 smešteni u zdravstvene ustanove. Vlasnica je posle drugog negativnog testa puštena kući i biće kao i ostali pacijenti u kućnoj izolaciji 28 dana.

Ministarstvo rada zabranilo je ulazak u ustanove za smeštaj starih svima bez njihove dozvole, a bez posebnog odobrenja nadležnih mogu da uđu samo Hitna pomoć, sudska medicina i pogrebnici, ali s posebnom zaštitnom opremom.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Domu za stare "Stara pruga" zaraženo 14 osoba

Izvor: B92, 06.Apr.2020

U Domu za stare "Stara pruga" na Umci zaraženo je koronavirusom 13 korisnika i jedan radnik, izjavio je ministar Zoran Ðorđević...Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je kazao da od 13 zaraženih korisnika, 12 nema nikakvih simptoma i nalazi se u izolaciji, a jedan je prebačen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.