Srpski carinici ove godine zaplenili 5,4 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 09:18

Srpski carinici ove godine zaplenili 5,4 miliona evra

Srpski carinici zaplenili su od početka godine do 21. jula 5,4 miliona evra čiji prenos preko granice putnici nisu prijavili, pokazuju podaci Uprave carine Srbije (UCS).

Prema tim podacima UCS, tokom prošle godine zaplenjeno je oko tri miliona neprijavljenih evra, dok je se od 2013. do danas u državu kasu slilo ukupno oko 30 miliona evra zaplenjenih na graničnim prelazima, piše današnja "Politika".

U UCS smatraju da su do "primetnog pojačanog krijumčarenja deviza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zlata u raznim oblicima" doprineli pandemija korona virusa i osećaj nesigurnosti koji donosi globalna kriza.

"Pretpostavka je da trenutno veliki broj putnika, najčešće onih koji žive i rade u inostranstvu, pokušava da u matične zemlje unese neprijavljeni novac i dragocenosti", ocenjuju u Upravi carina.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Koronavirus može da se pobedi samo ovako"

Izvor: B92, 27.Jul.2020

Pandemija koronavirusa, tokom koje je zaraženo više od 16 miliona ludi, verovatno je najgora globalna zdravstvena kriza sa kojom se suočila Svetska zdravstvena organizacija, ocenio je danas direktor te agencije Ujedinjenih nacija Tedros Gebrejesus...On je na redovnom onlajn birfingu u Ženevi istakao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.