Srbin bez straha poručuje iz Španije: Bolji smo od Norvežana!

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2020, 08:59

Srbin bez straha poručuje iz Španije: "Bolji smo od Norvežana!"

Čuvar mreže se polako vraća u formu.

Golman Eibara i reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je u intervjuu za Novosti da nije bio uplašen zbog pandemije koja je žestoko pogodila Španiju, ali da je oprez i dalje tu.

"Španija je bila veoma teško pogođena virusom korona. Nisam osećao klasičan strah, više je to bio oprez i dodatna pažnja da se sačuvam od bilo kakvog rizika. Svi su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << izuzetno disciplinovani, a ljudi u klubu su na svoj način vodili računa o svakom igraču Eibara. Nikome nisu prijale vesti o broju obolelih, umrlih, slike i snimci iz medija o mukama koje preživljavaju zaraženi virusom korona. Nadam se da je sve loše polako iza nas i da će cela Španija, ceo svet, da se vrati normalnom životu", veruje prvi golman "orlova".

Ekipa je pod specijalnim uslovima nastavila trenažni proces.

"Prošlo je tačno dva meseca otkako smo odigrali poslednji meč u prvenstvu. Bio je 7. mart kada smo kod kuće izgubili od Majorke i onda smo potpuno neočekivano, kao i sve ekipe širom Evrope i sveta, morali na prinudni odmor. Pripreme na našem stadionu za nastavak sezone počele su potpuno neuobičajeno, sa maskama na licima, zaštitnim rukavicama i ostalim merama zaštite. Ali, vidim da smo se svi uželeli treninga i druženja", primetio je on.

Dmitrović se takođe nada da će reprezentacija Srbije uspeti da se plasira na EURO naredne godine, našoj selekciji sledi baraž protiv Norveške, a zatim i protiv boljeg iz meča Škotska - Izrael.

"Nažalost, svi smo zaustavljeni u nameri da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Verujem da imamo kvalitetniji tim i da ćemo u baražu da pronađemo put do velikog takmičenja na kojem nas nema već 20 godina."

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.