Španski premijer priprema novo vanredno stanje da suzbije koronu

Izvor: Beta, 25.Okt.2020, 12:36

Španski premijer priprema novo vanredno stanje da suzbije koronu

Španski premijer Pedro Sančes sazvao je danas vanrednu sednicu vlade da pripremi novo vanredno stanje da bi se zaustavio ponovni rast korona virusa.Time bi se omogućilo vladi da uvede policijski čas i druge restrikcije širom zemlje.Sančesova vlada je kasno sinoć saopštila da se većina španskih regionalnih vodja složilo oko novog vanrednog stanja, i na današnjem sastanku treba da se razmotre uslovi.Vanredno stanje daje nacionalnoj vladi vanredna ovlašćenja, uključujući i mogućnost da privremeno ograniči osnovne slobode garantovane španskim ustavom kao što je sloboda slobodnog kretanja.Španska vlada je već dva puta proglasila vanredno stanje za vreme pandemije. Prvo je bilo u martu kada su primenjene stroge mere zatvaranja širom zemlje, zatvorene prodavnice i regrutovana privatna industrija za borbu protiv virusa. To stanje je ukinuto u junu kada se smanjila stopa zaraze.Drugo je stupilo na dve nedelje u Madridu i okolini da primora regionalne vodje da uvedu stanovnicima ograničenja za putovanja da bi se usporilo širenje zaraze u kome nove infekcije eksponencijalno rastu. Ta mera je bila na snazi do juče.Španski ministar zdravlja Salvador Ilja rekao je da njegovo ministarstvo i regionalni zdravstveni zvaničnici razmatraju kako da primene noćni policijski čas, možda kao onaj uveden u gradovima Francuske od 21 sat.Vanredno stanje bi ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski premijer priprema novo vanredno stanje da suzbije koronu

Izvor: Danas, 25.Okt.2020

Španski premijer Pedro Sančes sazvao je danas vanrednu sednicu vlade da pripremi novo vanredno stanje da bi se zaustavio ponovni rast korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.