Smederevo: Na lečenju 145 pacijenata, popunjeni kapaciteti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 14:41

Smederevo: Na lečenju 145 pacijenata, popunjeni kapaciteti

Zbog pogoršanja epidemiološke slike u Smederevu je od petka na snazi vanredna situacija, a u gradu je samo u nedelju registrovano još 109 novooboelih od korona virusa.

Na lečenju u opštoj bolnici "Sveti Luka" se nalazi 145 pacijenata i trenutno su svi kapaciteti koji su opredeljeni za kovid pacijente popunjeni. Na respiratoru se nalazi 12 osoba.

Oko 60 odsto pacijenata je transportovano iz drugih gradova. Trideset medicinskih radnika iz te ustanove je obolelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od virusa, ali se za sada rad odvija neometano, prenosi RTS.

Povećan je i broj pregleda na dnevnom nivou u kovid ambulanti Doma zdravlja i tamo se poslednjih dana dnevno pregleda do 330 građana Smedereva.

Prema rečima nadležnih, najveći problem su i dalje privatna okupljanja i slavlja.

U Smederevskoj Palanci i u Velikoj Plani se takođe beleži porast broja obolelih.

Tokom minulog vikenda na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci pregledano je više od 150 pacijenata. Trenutno je na četiri kovid odeljenja smešteno 93 pacijenta.

Od tog broja 40 je iz Palanke, 22 iz Velike Plane a ostali pacijenti su dovezeni iz Beograda i drugih gradova. Trenutno je sedam pacijenata na respiratoru.

U Domu zdravlja u Smederevskoj Palanci je situacija slična, tako da su prethodna tri dana pregledana 343 pacijenta. Testirano je 237 pacijenata od kojih je 119 bilo pozitivno na koronavirus, objavljeno je na sajtu grada.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktorka Klinike za grudnu hirurgiju KCS: "Samo 10 odsto pacijenata diše bez kiseonika" VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2020

U kovid-sistem u petak ujutru je ušla i Klinika za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Ona je za samo 24 sata popunjena.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.