Smanjuje se broj novoobolelih od korone u Topličkom okrugu, za nedelju dana registrovana 3 slučaja

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2020, 16:11

Smanjuje se broj novoobolelih od korone u Topličkom okrugu, za nedelju dana registrovana 3 slučaja

Za razliku od prethodnih nedelja, kada je broj novoobolelih od virusa korona na teritoriji Topličkog okruga bio veći za desetak, prethodnih 7 dana registrovana su samo 3 nova slučaja infekcije. Prema zvaničnim podacima Instituta “Batut”, u Toplici je do danas je registrovano ukupno 291 pacijent, a najveći broj zaraženih je u Prokuplju - 142, Kuršumliji 59, Žitorađi 42 i Blacu 48.

Povećanje broja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novoobolelih zabeleženo je u Prokuplju za 2 i u Žitorađi za jednog pacijenta. Već dvadesetak dana u Kuršumliji i Blacu nije registrovan ni jedan novi slučaj pozitivnih na koronu.

Prema poslednjim rezultatima u našoj ustanovi, od 40 osoba koje su testirane prethodnih nekoliko dana nije zabeležen ni jedan pozitivan slučaj. Situacija u našoj opštini je potpuno stabvilizovana i za sada nema opasnosti, ali ostajemo na oprezu i pratimo situaciju – rekla je direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Uranija Petrović.

Ipak, ona i dalje preporučuje građanima da se pridržavaju propisanih mera, a pre svega drže distancu i izbegavaju masovna okupljanja.

Poslednji slučaj registrovanih pacijenata na korona virus u kuršumlijskoj opštini zabeležen je 2. maja, kada su od 48 testiranih, četiri osobe bile pozitivne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.