Smanjen broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata u Užicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 11:47

Smanjen broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata u Užicu

U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hopsitalizovano 62 pacijenta, od kojih je kod 58 laboratorijski potvrđen virus korona, izjavila je danas za Tanjug direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević, uz ocenu da je situacija bolja, ali da oprez i dalje mora postojati.

Kako je navela, u bolnici je i devet pacijenata koji su na intenzivnoj nezi, od kojih su dva sa teškom kliničkom slikom na respiratoru, dok kod ostalih sedam pacijenata klinička slika nije toliko teška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zahtevaju anesteziloški nadzor.

U privremenoj kovid bolnici u Krčagovu, prema rečima dr Raković Radivojević, smeštena su 32 pacijenta, koji su svi suspektni i čekaju rezultate PCR testa.

Dr Raković Radivojević kaže da se smanjuje broj pacijenata koji dolazi na prve preglede u kovid ambulante Opšte bolnice u Užicu, smanjuje se i broj kontrolnih pregleda, takođe i hospitalizovanih pacijenata.

"Sve je mnogo bolje nego što je bilo do sada. Situacija se polako smiruje, ali je i dalje potrebno sprovoditi sve mere zaštite. Nema opuštanja. Situacija jeste bolja, ali oprez mora postojati", kazala je Rakić Radivojević.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata u Užicu

Izvor: B92, 19.Avg.2020

U Opštoj bolnici u Užicu sada su na bolničkom lečenju 62 pacijenta, od kojih je kod 58 laboratorijski potvrđen koronavirus...To je danas izjavila za Tanjug direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević, uz ocenu da je situacija bolja, ali da oprez i dalje mora postojati...Kako je navela, u bolnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.