Skijališta Srbije: Kopaonik profitabilan i u vreme pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 09:51

Skijališta Srbije: Kopaonik profitabilan i u vreme pandemije

I u vreme restriktivnih mera izazvanih pandemijom virusa korona, i uz namensko smanjenje smeštajnih kapaciteta za trećinu, najpopularniji ski centar Srbije, dupke je pun, od početka sezone

"Mi kao odgovorno preduzeće "Skijališta Srbije" čija je delatnost organizovanje ski sportova i rekreacije, u četiri zimska centra, Kopaonik, Zlatibor, Stara planina i Brezovica, pratimo i kontrolišemo izgradnju novih smeštajnih kapaciteta, kako bi skijašima pružili maksimalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moguć konfor. Ove godine smo na kopaoniku pustili u rad tri nove staze, na osnovu strateškog plana, koji ćemo, verujem, realizovati u toku sledećih nekoliko godina." Izjavio je Darko Jovanović, direktor Ski centra „Kopaonik“.

Ski centar u sred Nacionalnog parka Kopaonik danas izgleda kao jedno veliko gradilište, ali po rečima Darka Jovanovića vodi se računa o simbiozi turističkog progresa i ekologije.

„Mi pre izgradnje bilo koje nove staze, žičare, tražimo sve dozvole od zavoda za zaštitu prirode, i svih mogućih relevantnih struktura, što se tiče zaštite prirodne sredine. Za svaku stazu za koju dobijemo dozvolu, pošumimo isto toliko prostora Nacionalnog Parka Kopaonik, na nekom drugom potezu.“

Darko Jovanović napominje, da su „Skijališta Srbije“ još na početko skijaške sezone objavile, da će se skijanje u našim zimskim centrima organizovati uz poštovanje svih mera zaštite od Kovida. Bez zabavnih sadržaja, koncerata i žurki.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.