Severna Koreja: Testiran prvi sumnjivi slučaj, ali nejasan rezultat

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 08:58

Severna Koreja: Testiran prvi sumnjivi slučaj, ali nejasan rezultat

U Severnoj Koreji testiran je prvi pacijent za kojeg se sumnja da je zaražen korona virusom, ali rezultati nisu jasni, izjavio je predstavnik SZO u toj zemlji.

Doktor Edvin Salador je rekao da je Ministarstvo za javno zdravlje Severne Koreje obavestilo SZO o tome da se sumnja na slučaj Kovida-19 u gradu Kesongu.

SZO nije sprovela testiranje u Severnoj Koreji, prenosi CNN.

Salvador nije detaljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objasnio zašto se rezultati testa smatraju nepotpunim.

On je za taj medij rekao da je SZO tražila od Severne Koreje da podeli informacije o sumnjivom slučaju korona virusa.

U toku je opsežno traganje za kontaktima osobe za koju se sumnja da je zaražena, a identifikovano je 64 "prvih kontakata" i 3.571 "sekundarnih kontakata".

Kako se navodi u saopštenju, oni će biti u karantinu u objektima vlade 40 dana.

U gradu Kesong na snazi su mere karantina od 19. jula, a prate se kontakti građana koji su putovali izvan grada u periodu od 19. do 24. jula.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testiran prvi sumnjivi slučaj u Sjevernoj Koreji, ali nejasan rezultat

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2020

PJONGJANG - U Sjevernoj Koreji testiran je prvi pacijent za kojeg se sumnja da je zaražen virusom korona, ali rezultati nisu jasni, izjavio je danas predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije u toj zemlji doktor Edvin Salador.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.