AKTUELNO: U Srbiji još 265 osobe obolele, dve preminule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 01:37

AKTUELNO: U Srbiji još 265 osobe obolele, dve preminule

U Srbiji je u poslednjih 24 časa potvrđeno novih 265 slučajeva korona virusa, a dve osobe su preminule, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Testirano je 7.429 osoba, a od početka pandemije 1.227.337 osoba.

Trenutno, na bolničkom lečenju nalazi se 365 pacijenata, od kojih je 23 na respiratorima.

Kako se navodi, od marta je u Srbiji obolelo 35.719, preminulo 772 osoba, a smrtnost je 2,16. odsto.

15.27 - U Boru ukupno 31 osoba pozitivna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na koronavirus

Od poslednjih informacija, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok", na teritoriji Bora registrovano je sedam novih slučajeva koronavirusa, te je na današnji dan u Boru ukupno 31 osoba pozitivna na virus, objavljeno je na sajtu grada.

15.16 - U Beogradu između 30 i 40 odsto zaraženih

U odnosu na ukupan broj zaraženih korona virusom u Srbiji, u Beogradu je obolelo između 30 i 40 odsto, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

"Juče je bilo 36 odsto. Danas još nemamo zvanične rezultate, ali na republičkom Kriznom štabu je rečeno da je danas veći broj ukupno zaraženih nego što je bio prethodnih dana i da je taj broj i dalje najveći u Beogradu", rekao je Radojičić za Tanjug.

15.13 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 6 korisnika i 9 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID -19 kod 6 korisnika i 9 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo rada.

15.11 - Šumadijski okrug: Novozaraženih 12, svi iz Kragujevca

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Kraguj“ u Šumadijskom okrugu registrovano je 12 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a svih 12 novozaraženih su iz Kragujevca.

15.10 - Nagli skok zaraženih u Zaječaru, danas 8 novih slučajeva

U Zaječaru je na osnovu 29 obrađenih uzoraka danas registrovano osam pozitivnih na virus korona, objavljeno je na sajtu grada.

13.10 - U Vranju od koronavirusa obolelo devet pacijenata, u Valjevu osam

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, od 59 uzoraka koji su juče poslati na analizu, 10 je pozitivno na virus korona. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u tom gradu registrovano je osam novozaraženih virusom korona, a kada je reč o drugim opštinama Kolubarskog okruga, posle duže vremena registrovana su po dva novozaražena u Lajkovcu i Mionici.

10.17 - Kosojević: Povećava se broj pregleda u kovid ambulantama

"Broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja ''Novi Beograd'' se povećava, a na prve preglede dnevno se javi oko 80 pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom", kaže rukovodilac te ambulante dr Aleksandra Kosojević i dodaje da se uglavnom javljaju mlađi i radnosposobni.

10.08 -  Lončar: U domove zdravlja stiže 50.000 doza vakcina protiv gripa

Danas je iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu krenuo kontigent od prvih 50.000 doza, a planirano je da institut proizvede 250.000 doza koje će biti sukcesivno distribuirane.

"Torlakova vakcina stići će u domove zdravlja tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar", koji je u Torlaku prisustvovao distribuciji prvih doza.

10.04 - U Jablaničkom okrugu u poslednja 24 sata troje novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su tri nova slučaja zaraze virusom korona. U Zavodu za javno zdravlje Leskovac u poslednja 24 sata iz laboratorije "Vatreno oko" i sa Medicinskog fakulteta u Nišu stiglo je 49 rezultata, od čega za grad Leskovac 31.

08.51 - U užičkoj bolnici pet hospitalizovano, dvoje kritično

U užičkoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, troje je na intezivnoj nezi, od kojih je dvoje pacijenata na respiratorima, saopštila je jutros PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE MERE: Veća kontrola u sprovođenju mera, a jedna je OBAVEZNA ZA SVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020

Srbija je prošle sedmice ušla u treći talas korona virusa, i već dva dana ima više od 200 obolelih na dnevnom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.