Šampion F1 pod pritiskom - Progovori protiv Saudijske Arabije! (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Nov.2020, 01:08

Šampion F1 pod pritiskom - "Progovori protiv Saudijske Arabije!" (foto)

Britanac u Imoli izneo jasnu poruku.

Danas su stigle zanimljive vesti iz Formule 1.

Najbrži cirkus ćemo od naredne sezone gledati i po prvi put u Saudijskoj Arabiji - imaćemo GP u Džedi.

Jasno, motiv je ogroman novac kojim raspolažu tamošnji organizatori a jedan od najskupljih sportova današnjice traži načine da zaradi isti pogotovo posle finansijskih udara koja je nanela (nanosi) pandemija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << korona virusa.

Međutim, Saudijska Arabija se nalazi svakodnevno pod kritikama. Ovih danas održava se suđenje protiv trinaest žena koji su hteli da obrazuju žene u SA o njihovim pravima kako bi se stalo na kraj dominaciji muškaraca. Sam Hamilton je pred prethodnu trku nosio majicu podrške ženskim pravima uz BLM pokret.

Amnesty International sada poziva Hamiltona, šestostrukog - uskoro sedmostrukog šampiona F1 da digne svoj glas protiv VN Saudijske Arabije. Ostaje da se vidi kako će Britanac reagovati, jasno 35-godišnjak možda i ne bude presudan faktor pošto je u par navrata izjavio da bi po završetku svog ugovor koji ističe 2020. godine mogao i da potraži opcije van Formule 1, mada verujemo da ćemo ga gledati još neko vreme u F1.

Sada se 'lomi', videćemo kako Hamilton odigrati svoju ulogu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.