SZO: Omicron soj zarazniji, ali rizik od teške bolesti verovatno manji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2021, 22:19

SZO: Omicron soj zarazniji, ali rizik od teške bolesti verovatno manji

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da rani dokazi sugerišu da se omikron varijanta korona virusa možda brže širi od visoko prenosivog delta soja, ali da nosi manji rizik od razvijanja teške bolesti. Ipak, kako su saopštili zvaničnici SZO, prerano je za čvrste zaključke. Komentar SZO dolazi u trenutku zabrinutosti zbog nove varijante korona virusa koja se prvi put pojavila u južnoj Africi prošlog meseca i koja je navela neke zemlje da zatvore svoje granice. Šef za hitne...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SZO: Preispitati mere i pojačati vakcinaciju zbog omikrona

Izvor: Blic, 09.Dec.2021, 01:57

Države treba da preispitaju svoje odgovore na kovid-19 i ubrzaju programe vakcinacije kako bi se uhvatili u koštac sa omikron sojem, iako je prerano reći koliko će postojeće vakcine štititi od nove varijante, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.