SZO ODOBRAVA PRVE DVE VAKCINE PROTIV KORONE KOJE NE DOLAZE SA ZAPADA: Sinofarm na korak do zvanične potvrde

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 07:33

SZO ODOBRAVA PRVE DVE VAKCINE PROTIV KORONE KOJE NE DOLAZE SA ZAPADA: Sinofarm na korak do zvanične potvrde

SZO bi do kraja nedelje trebalo da odobri Sinofarm za hitnu upotrebu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) očekuje da će u naredne dve nedelje odlučiti da li će hitno da odobri upotrebu dve kineske vakcine protiv korona virusa, izjavila je pomoćnik direktora te agencije Ujedinjenih nacija Marianđela Galvao Simao.

"WHO, @UNICEF, @gavi & other partners are working with countries to ensure that immunization services are restored quickly & safely. But we mustn't >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << forget that even before the #COVID19 pandemic, nearly 20M 👶 missed out on lifesaving vaccines each year"-@DrTedros #VaccinesWork

— World Health Organization (WHO) (@WHO) April 26, 2021

Ona je u ponedeljak precizirala da bi SZO do kraja ove nedelje mogla sa donese odluku o Sinoframovoj vakcini, dok bi o upotrebi vakcine koju je razvila kompanija Sinovak Bajontek mogla da odluči do kraja sledeće nedelje.

Odobrenje SZO bi bila indikacija regulatornim telima zemalja sveta o bezbednosti i efikasnosti kineskih vakcina i omogućilo bi da i one budu uvrštene u KOVAKS program, piše Rojters.

Ako budu odobrene, kineske vakcine će biti prve vakcine iz nezaapadnih zemalja koje su dobile odobrenje SZO, koja je do sada odobrila vakcine Fajzer, AstraZeneka i Džonson i Džonson, dok se ove nedelje očekuje i odluka o vakcini Moderne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.